• DOLAR 32.249
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2394.594
  • ...
Siyonist Netanyahu: Gazze'de ikinci aşama başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Netanyahu, sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz ile başkent Tel Aviv'de basının karşısına geçti.

Savaş kabinesi ve güvenlik kabinesinde oy birliğiyle kara saldırılarını genişletme kararı aldıklarını ve savaşta ikinci aşamaya geçtiklerini belirten Netanyahu, en birinci önceliklerinin HAMAS'ı yok etmek ikincisinin de esirleri geri almak olduğunu ifade etti

Netanyahu, esirlerin serbest bırakılmasına karşılık siyonist işgal rejimi zindanlarındaki tüm Filistinli esirlerin bırakılmasını ise "Bu seçeneği uzman kişilerle ele aldık. Ama şimdi bazı şeyleri tartışmak bu durumun gerçekleşmesine fayda getirmez. Yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili bazı gizli bilgileri kamuoyuyla paylaşamayacağım." sözleriyle değerlendirdi.

İran'ın HAMAS'ın arkasında olduğunu öne süren Netanyahu, "İran, HAMAS'ı destekliyor ama bu saldırının detaylarını planlamada yer aldıklarını söyleyemem. Ama İran'ın desteği olmasa HAMAS diye bir şey olmazdı" şeklinde konuştu.

"7 Ekim, tarihimizde kara bir gündü." diyen Netenyahu "Berbat bir zafiyet vardı, sonuna kadar araştırılacak. Ben dâhil herkes bu konuda hesap vermek zorunda kalacak ama bunların hepsi savaştan sonra olacak" dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir