• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
"Kaldırımlarımız biran önce yapılsın!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Siirt Çevreyolu esnafı, kaldırımların yaklaşık 2 yıldır yapılmadığını ileri sürerek, karayollarına tepki gösterdiler. Kaldırımın olmaması işlerine olumsuz yansıdığını ifade eden esnaf, yetkililere seslenerek bir an önce sorunlarının giderilmesini istediler.


Sesimizi duyan yok!
Yaklaşık 2 sene boyunca kaldırımlarının yapılmadığını ve toz, duman içerisinde iş yaptıklarını belirten esnaf Alican Durak, "Yaklaşık 2 senedir burada toz, duman içerisinde iş yapıyoruz. Kaldırımlarımızın yapılmadığından dolayı büyük zarar veriyoruz. Kaç seferdir bu sorunu dile getirdik, fakat sesimizi duyan olmadı. Kiralarımız çok yüksek ve tüm esnaflar zor durumdadır. Yetkilerden bir an önce bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz" dedi.


Toz içinde iş yapamıyoruz
Bir başka esnaf Mehmetşah İnan, yaklaşık 2 yıldır kaldırımlarının yapılmadığını ve yetkililerin durumu önemsemediğini öne sürerek, "Bu kaldırımlarımız çok büyük bir sorun haline geldi. İşyerlerimize gidiş-gelişler için bir yol yaptık. Çok büyük ihmalkârlık var ve halen devam ediyor. Kanalizasyon kapakları takılmadı ve bunun yapılmasını istiyoruz. Toz içerisinde işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. En büyük sorunumuz ise tozdur. İşyerlerimize ulaşım da zorlanıyoruz. Burada bir merdiven bile yoktur. Yetkililerden bir an önce buna el atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz
Çevreyolu çalışmalarından sonra bozulan kaldırımlarının tekrar yapılmadığını söyleyen esnaf A. Aziz Ekinci ise, şunları söyledi, "Bu kaldırımlarımızın yapılmasını istiyoruz. Esnaf olarak zor durumdayız. Zaten kiralarımızı ödemekte çok zorlanıyoruz. Bu kaldırımların bozuk olmasından dolayı işimiz biraz daha düştü. Yetkililerden isteğimiz bir an evvel bu kaldırımların yapılmasıdır." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir