• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Müslüman ülkeler işgalcilere karşı birleşip gereğini yapmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin son bombardımanını telin etmek, HAMAS ve Filistin halkına destek vermek amacıyla terör devletinin konsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, yapılan soykırımı lanetledi.

Yaşanan katliam ve vahşet ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Müslümanlar, İslam ülkelerinin artı birleşerek işgal rejimine karşı gerekli yaptırımı yapma çağrısında bulundu.

İşgal rejiminin kara harekâtının da başarısız olacağına inandıklarını belirten Müslümanlar, HAMAS'ın onları yaptıklarına pişman edeceğini ifade etti.

İbrahim Ateş

"HAMAS, kara harekâtında siyonistlere dünyayı dar eder"

Beklentilerinin hükümetlerin, devletlerin ve halkı Müslüman olan 60 devletin harekete geçmesi olduğunu belirten İbrahim Ateş, "Bunun için konsolosluk önünde toplandık. Biz, Müslümanların bir arada olduklarını, halkımızın bir arada olduğunu görüyoruz. Bunu Müslüman ülkelerden de bekliyoruz. Lanetlenmiş bu kavmin korkak olduğunu biliyoruz. Korkak olduklarını Sabra Şatilla'dan, Cenin'den, Mavi Marmara'dan çok iyi biliyoruz. Mavi Marmara'da 9 insanımızı şehid ettiler. Bunlar gıda taşıyan bir gemiye bile binmekten korkuyorlarsa kara harekâtı gerçekleştiremezler. HAMAS onlara dünyayı dar eder." dedi.

Resul Alınmış

"Müslümanlar aralarındaki ihtilafları bırakıp birleşmeli, bir ordu meydana getrmeli"

Siyonist işgal devletinin ümmetin dağınıklığından cesaret alarak Gazze'de büyük bir katliam gerçekleştirdiğini söyleyen Resul Alınmış, "Bu katliamın olacağı önceden de belliydi. Çünkü ümmet parçalandıkça, birbirleriyle uğraştıkça küfür ehli cesaret alıyor ve maalesef bu hazin tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Filistin davasının kurtuluşunun ümmetin birliğinden ve vahdetinden başka bir çıkar yolu yoktur. Tüm İslam devletleri ve Müslüman halklar mutla aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak vahdet oluşturmak zorundalar. Aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak bir ordu meydana getirmek zorundadır. Halklar ne kadar bu katliamlara duyarlı olursa yöneticiler de bu meselelerle daha çok ilgilenirler. Maalesef İslam devletlerini yöneticilerinin birçoğu halkları tarafından seçilmiş liderler değildir. Ancak bugün bunu konuşmak abesle iştigaldir. Bugün birilerini hain ilan etme günü değildir. Bugün tüm İslam ümmetini yönetici ve halklarıyla birlikte tek yumruk olup Amerika'yı bu belgeden kovmak için ne gerekiyorsa yapılmalı." diye konuştu.

Emrah Özavcı

21 gündür süren savaşa hiç kimsenin dur demediğini, yaptırım uygulanmadığını, bunun İslam ülkelerinin ayıbı olduğunu vurgulayan Emrah Özavcı, "1,5 milyarlık nüfus İslam âlemi eğer konuşmuyorsa bu bizim acizliğimizdir. Hiçbir şey yapmıyorsan maddi destek verebilir, boykot edebilirsin. Konsolosluklarını boşaltabilir, istenmeyen adamlarını gönderebilir, oradaki konsolosumuzu geri çekebilirsin. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Türkiye, İran, Irak... Birbirimize gireceksek israil yaptıklarına devam edecek. İsrailin karadan girmeye gücü yetmez. Ancak havadan müdahale edebilir. Buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum ki, eğer Müslüman kardeşlerimiz yanında olmayacaksak yaşamasak daha iyidir." şeklinde konuştu.

Mehmet Tokluoğlu

"Kara harekâtı işgalciler için bir fiyasko olur"

Dünyanın gözü önünde çok büyük bir soykırım yapıldığını söyleyen Mehmet Tokluoğlu da şu ifadeleri kullandı:

"Tüm dünya, Avrupa, Amerika, israili desteklemek için adeta kuyruğa girmişler. Müslümanlar neden birlik olamıyor? Arap ülkelerinin buradaki çıkarları nedir? Bunu anlamak gerçekten güç. Petrol ise petrol, gaz ise gaz. Bir şekilde yaptırım yapılmalı, bu işin sonu gelmeli. Bu zulme bir şekilde dur denilmeli. Biz de onun içi buradayız. Elimizden, dilimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Çeşitli uzmanlar kara harekâtının israil için bir fiyasko olacağını söylüyor. Daha şimdiden haberlerde bunun fiyasko olduğunun emarelerini görüyoruz. HAMAS'ı kara harekâtı yaptıkları için pişman olacakları şeklinde açıklamaları var. İnşallah biz de buna inanıyoruz. HAMAS'ın bu gücü ve kuvveti olduğuna inanıyoruz. İnşallah karşılık verip israili yaptığına pişman edecektir. Buna kalpten inanıyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir