• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Sedat Önal: Gazze'de siviller topyekûn cezalandırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Kurulu'nda konuşan Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, "Gazze'de son üç haftadır, insani acılara dair anlatılmaz manzaralar yaşanmaya devam ediyor. Milyonlarca sivil ayrım gözetilmeksizin bombalanıyor. Su, gıda, elektrik ve yakıttan mahrum bırakılıyorlar. Topyekûn bir kuşatma altında cezalandırılıyorlar." dedi.

Önal, "Bu toplu cezalandırma eylemleri ve insanları zorla yerinden etmeye yönelik girişimler kabul edilemez ve durdurulması gerekiyor. Her bir masum hayatın kaybedilmesinde ve bu kayıpların nedenlerini kınama konusunda net olmalıyız. Gazze'de derhal ve koşulsuz bir ateşkese acil ihtiyaç vardır ve Gazze'ye kesintisiz insani erişim de mutlak bir zorunluluktur." ifadelerini kullandı.

Önal, "Bu çatışmanın kontrolden çıkıp başka alanlara yayılmasını engellemeliyiz. Sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alarak sürdürülebilir bir güvenlik sağlanamaz. Filistinlilerin özgürlük, onur ve devlet olma özlemleri baskılanmaya devam ettiği sürece hiçbir barış mümkün veya sürdürülebilir değildir. Uyumlu ve kapsamlı bir çözüm ya da israil-Filistin çatışması ancak iki devletli çözüme dayalı bir barış süreciyle gerçekleştirilebilir." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir