• DOLAR 32.149
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2471.725
  • ...
Siyonist terör çetesinin Gazze’ye saldırılıları Elazığ’da protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör çetesinin Cuma akşamı Filistin’in Gazze kentinde ki Müslümanlara yönelik saldırıları birçok şehirde vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yaşanan saldırıları protesto etmek için Elazığlı vatandaşlar 15 Temmuz Meydanında bir araya geldi. Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar siyonist çete aleyhine sloganlar atarak Filistinli Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program yapılan basın açıklamasıyla devam etti.  Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Yemliha Akyıldız okudu.

“Dünya şimdi müdahale etmeyecekse ne zaman edecek?”

Basın açıklamasını yapan Yemliha Akyıldız, ünyanın gözü önünde gerçekleştirilen zulme dünyanın dur demesi gerektiğini ifade ederek, “Terör devleti israil bu akşam başlattığı saldırılarla Gazzeyi bombalıyor. Gazze’de ki kardeşlerimiz elektrikleri, suları kesik halde saldırı altındalar. Edinilen son bilgilere göre Filistinli kardeşlerimize yönelik bombardıman hiç durmuyor. Uçaklarla ve gemilerle Gazzemiz bombalanıyor. Dünyanın gözü önünde soykırım yaşanıyor. Dünya şimdi müdahale etmeyecekse ne zaman edecek? İslam dünyası şimdi müdahale etmeyecekse ne zaman edecek?” dedi.

“Aksa Tufanı harekatıyla Filistin halkı meşru müdafa hakkını kullanıyor”

Aksa Tufanı harekatının Filistin halkının meşru müdafa hakkı olduğunu kaydeden Akyıldız, “İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde Filistin’de gerçekleştirdiği soykırım vicdanı olan herkesin sabrını taşırmıştır. İsrail okullara, hastanelere saldırarak sivillleri katletmiş ve zulmünü sürdürmektedir. Terörist israil yıllardır Filistin’e ait topraklar üzerinde her türlü zulmü ve alçaklığı dünyanın gözü önünde gerçekleştirmektedir. Aksa Tufanı Harekatıyla Filistinli yiğitler kendilerine ait olan topraklarda meşru müdafaa hakkını kullanıyor.” ifadelerini kullandı.  

“Filistin meselesine seçim malzemesi olarak bakmak samimiyetsizliktir”

Özellikle siyasetçilerin seçim dönemleri veya şu an olduğu gibi terör çetesinin Filistin’e yönelik saldırı olduğu zaman değil sürekli hassasiyet sahibi olunması gerektiğini ifade eden Akyıldız, “Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri Filistin konusunda samimi olmalıdırlar. Filistin meselesine seçim dönemlerinde elverişli olarak bakmak akabinde israille ilişkileri arttırarak devam ettirmek samimiyetsizliktir.” dedi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir