• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yeni evleneceklere Gazze için bağış çağrısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Gazze'de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşgalci siyonist rejimin, Amerika'nın ve Avrupa Birliğinin desteğiyle Filistin'de yürüttüğü soykırım ve barbarlığın, dünyanın gözleri önünde devam ettiğini belirten Dinç, terör rejimi israilin, çocuk, kadın, yaşlı ayırt etmeksizin Gazze'ye kimyasal ve konvansiyonel silahlarla saldırdığını, insanlığa karşı suç işlediğini ve dünyanın bu duruma suskun kaldığına işaret etti.

Pek çok İslam ülkesi yöneticisinin de somut adımlar atmadığını, "zillet içerisinde debelendiğini" ifade eden Dinç, "Terör rejimi, bütün bunlardan güç alarak sistematik katliamlarını ve işgalini her geçen gün arttırıyor. 7 Ekim'den bu yana siyonist terörün Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlarda, Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 2 bin 913'ü çocuk ve 1709'u kadın 397’si yaşlı olmak üzere 7 bin 28 kardeşimiz katledildi, 18 bin 484 kardeşimiz de yaralandı. Bu vahşete karşı bütün dünya bir olup sussa da biz asla susmayacağız. Biz susarsak, tarih susmayacak ve tarih bunu affetmeyecektir. Tarih, somut adımlar atmaları gerekip de buna rağmen somut adım atmayan, bir şey yapmayanları da unutmayacak ve onları affetmeyecektir." dedi.

Evlenen gençlere çağrı: Bazı masrafları Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım

"Gelin elimizdeki tüm imkanlarla kardeşlerimizin şanlı direnişlerine destek olalım ve güzel bir örneklik ortaya koyalım." diyen Dinç, yeni evlenecek ve evlenen gençlere şu çağrılarda bulundu:

"Filistin'de çocukların, kadınların ve çaresiz kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşet yüzünden, yeryüzü tüm genişliğiyle kendisine dar gelen, yaşanan acılar karşısında yüreği sızlayan ve kardeşleri için harekete geçmek istediği halde ne yapacağını bilemeyen vatandaşlarımızın elbette ki kardeşleri için yapacakları çok şey vardır.

Bu doğrultuda, bugüne kadar mazlumlara ve mağdurlara kucak açmış, bütün bir dünyaya insanlık dersi vermiş aziz halkımıza, bilhassa evlenme hazırlığı yapan gençlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin düğün hazırlıklarımızda yapacağınız bazı masrafları Gazzeli kardeşlerimize bağışlayalım. En temel insani ihtiyaçlardan yoksun olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermede katkı sunalım. Bugün hayatta kalan Gazzeli çocuklar açlık ve susuzlukla baş etmeye çalışmaktadır.

Bugün, kardeşlerimiz yapacağımız fedakarlıklara ihtiyaç duymaktadır. Özellikle genç kızlarımıza, takıların hiç olmazsa bir kısmını Gazze'ye bağışlayarak güzel bir örneklik sergilemeleri çağrısında bulunuyorum. Bu anlayışla kurulacak bir yuvanın dünya ve ahiret saadetinin sebebi olacağına yürekten inanıyorum. Değerli genç kardeşim, gelin düğün yemeklerimizi, Gazzeli çocuklara gönderelim. Düğün salonu tutmak yerine sade bir nikah töreniyle yetinelim. Kardeşlerimizin üzerine bomba yağarken eğlenmek yakışmaz bize. Gelin düğün salonuna vereceğimiz para ile Gazzeli annelerimizin, bacılarımızın, çocuklarımızın başını koyabileceği bir çatının tuğlalarını alalım. Yuvanızı kuracağınız zaruri ihtiyaçlar dışındaki bütün masraflarınızı, kardeşlerinize bağışlayınız. Düğününüz şatafat içerisinde olmadığı için bir şey kaybetmezsiniz fakat gösteriş ve lükse vereceğiniz ücretleri, kardeşlerinize bağışlamakla çok şey kazanırsınız. Gelin bu çağrıya kulak verin ve Türkiye'den bütün dünyaya bir kez daha insanlık dersini verelim. Alçak ve iki yüzlü batı barbarlığına insanlık nasıl olurmuş bir kez daha gösterelim ve en önemlisi kardeşlerimize karşı hem insani hem de İslami sorumluluğumuzu yerine getirelim."

"Yaşasın küresel intifada!"

Gençlerin, bu çağrıya icabet edeceklerine yürekten inandığını ve şimdiden kendilerine gösterdikleri ve gösterecekleri duyarlılık için teşekkür eden Dinç, bu anlayış üzerine yuva kuracak tüm gençlere de dünya ve ahiret saadeti dileyerek konuşmasını, "Yaşasın küresel intifada, yaşasın İslam kardeşliği!" sloganıyla bitirdi.

"Eğer HAMAS terörist olsaydı Amerika onlara binlerce tırla silah gönderirdi"

Dinç, konuşmasının ardından bir gazetecinin, bazı siyasilerin Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS'ı terör örgütü olarak gösterme çabalarını hatırlatması üzerine, "HAMAS şu an kendi işgal edilmiş toprakları için mücadele ediyor, cihad ediyor. Eğer HAMAS terörist olsaydı bugün hastanelere saldırmış olurdu, eğer HAMAS terörist olsaydı 15 dakikada bir çocuk katletmiş olurdu. Eğer HAMAS terörist olsaydı Amerika onlara binlerce tırla silah gönderirdi. Bunların hepsi gösteriyor ki maalesef siyonistler ve siyonistlerin uzantıları HAMAS'a terörist diyor. HAMAS orada çocuklar öldürülmesin, kadınlar katledilmesin, insanlık ölmesin diye Filistin'de mücadele ediyor ve meşru, haklı müdafaasını yapıyor. Onlara da açıkçası hiç cevap verme gereği bile duymuyoruz. HAMAS'a terörist demek aslında bir yönüyle siyonistlere hizmet etmektir." yanıtını verdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir