• DOLAR 32.325
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2413.164
  • ...
Bitlis'ten Gazze için basın açıklaması ve yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH öncülüğünde yapılan, bazı siyasi parti ve STK'ların da destek verdiği basın açıklaması cuma namazının ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi'nde yapıldı.

Namazdan çıkan kalabalık Memduh Eren Camii'nin önünde toplandı. Sıklıkla tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında işgal rejimi lanetlenerek, HAMAS'a destek açıklamasında bulunuldu.

Grup adına basın açıklamasının Genç İHH Üniversite Sorumlusu Muhammet Beyazalma okudu. Açıklamasında Beyazalma, HAMAS'ın Filistin’de kurulmuş İslami direniş hareketi ve siyasi yapılanma olduğunu, topraklarını ve halkını savunması meşru bir hak olduğunu belirtti.

Beyazalma, "Aksa Tufanı Operasyonu’nu sağlıklı bir şekilde analiz edebilmemiz için öncelikle HAMAS’ın neyi temsil ettiğini bilmemiz gerekmektedir. HAMAS Filistin’de kurulmuş İslami direniş hareketi ve siyasi yapılanmadır. Bu direniş hareketinin kuruluş amacı Filistin topraklarında tamamen bağımsız ve egemen bir İslam Devleti kurmaktır." dedi.

Beyazalma, "Ancak bir ülkenin başka bir devlet tarafından işgal edilmesi neticesinde işgalciye karşı silahlı mücadele vermek üzere örgütlenen ve uluslararası silahlı çatışma kurallarına uyan gruplar direniş örgütleri olarak tanımlanır. Bu çerçevede Gazze’deki duruma bakıldığında toprakları işgal altında bulunan Filistinlilerin göstermiş olduğu direnişin HAMAS tarafından organize edildiği aşikardır. İsrail işgal altında tuttuğu topraklarda terörist diye nitelendirdiği direnişçi gruplara karşı; kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden sonuçlarını bilerek ve isteyerek sivilleri hedef almaktadır. HAMAS’ın ve topraklarını geri almak isteyen Filistin halkının bu davası hukuki ve insani açıdan uygun bir mücadeledir." diye konuştu.

Her firavunun bir Musa’sı her siyonistin bir HAMAS’ı vardır!

"'Aksa Tufanı', Filistin halkının vermiş olduğu hayat mücadelesi açısından büyük ehemmiyet taşımaktadır." diyen Beyazalma, "1973'ten bu yana israil’e yapılan en büyük operasyondur. İsrail’in istihbaratına ve ordusuna vurulan son zamanlardaki en büyük darbedir. İsrail’in güçlü devlet algısına vurulan bu büyük darbe, direniş örgütü HAMAS’ın israil ordusundan askeri personel rehin alması ve askeri materyaller ele geçirilmesiyle pekişmiştir. Yıllardır zulüm altında olan Filistin halkına bir umut olmuştur. Gazze, tufan olup israil’in kilidini kırmıştır. Filistinli gözü yaşlı annelerin, özgürlük için yanıp tutuşan, gelecek için çabalayan çocukların duaları; roketlerle israil ordusunun üstüne yağmıştır." ifadesini kullandı.

 Putperestlere Nuh Tufanı, Siyonistlere Aksa Tufanı!

HAMAS'ın operasyonunun uluslararası kamuoyunda manipüle edildiğine dikkat çeken Beyaazalma, " HAMAS’ın bu operasyonu uluslararası medyada katliam ve meşru olmayan bir saldırı olarak değerlendirilmişti. Yıllarca israil’in, Filistin halkına yönelik saldırılarına, işkencelerine, katliamlarına ve sistematik soykırımlarına ses çıkarmayan uluslararası medya; verdiği yaşam mücadelesinde son radde olan Filistin halkının haklı mücadelesine leke sürmeye çalışmaktadır. Bu mücadelede yıllardır kendi topraklarında tutsak olan bir halkın psikolojisini anlamamız gerekmektedir. Evinde bomba düşecek korkusuyla uyumaya çalışan çocukların psikolojisini anlamamız gerek. Yemeğini ölüm korkusuyla yiyen Filistin halkının psikolojisini anlamamız gerek. Kendi ülkesinde tutsak olan ve her gün hapis hayatı yaşayan bir halkın psikolojisini anlamamız gerek…" ifadelerine yer verdi.  

Düzenlenen basın açıklması ve yürüyüşe HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir