• DOLAR 32.215
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2426.076
  • ...
Malatya’da Filistin yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğü, merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe müftülüklerinin de desteğiyle 20 gündür siyonist işgal çetelerinin bomba yağdırdığı Gazze’deki Müslümanlar için Malatya Park AVM önünde, Hayır Çarşısı adıyla 4 gün sürecek kermes için açılış programı düzenlendi.

Sümer Camii İmam Hatibi Murat Gelegen’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın konuşmasıyla devam etti.

Müftü Yıldırım, “Yüce Mevla’mızın göndermiş olduğu dinin inananları olarak sevgili Peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem’in bizlere Hadisi Şerif’inde buyurmuş olduğu 3 Mescit’ten birisi olan, Peygamberler Şehri olan Mescid-i Aksa ve bulunduğu Kudüs Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) miracına konu olan mukaddes yerlerde yaşayan kardeşlerimizin zulüm altında mini mini inlediklerini görüyoruz. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadis-i Şerif’te; Doğu’daki bir Müslüman’ın ayağına bir diken batarsa batıdakinin onun acısını hissetmesi gerekir.’ diye bizlere buyuruyor.  Bütün müminler kardeştir, bizlerde kardeşliğimizin gereği olarak Filistin’de yaşanan zulme kayıtsız kalmamak bir farkındalık oluşturmak ve oradaki kardeşlerimizin yaralarını bir nebzede olsa sarmak için Hayır Çarşısı’nı açtık. Kermesimiz 4 gün sürecek, Rabbim hayırlara vesile kılsın.” dedi.

 Müftü Yıldırım’ın konuşmasının ardından Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir’in yaptığı duanın kermesin açılışı yapıldı.

Açılışa; Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Yeşliyurt İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Müftülük personelleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir