• DOLAR 32.266
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2402.886
  • ...
HÜDA PAR Konya İl Başkanı Tan: Daha büyük bir sese, daha büyük bir güce ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Konya İl Başkanlığının davetiyle başlayan direniş nöbetine katılan vatandaşlar, işgal rejimine lanetler getirip sloganlar attı.

Direniş nöbeti, her günkü gibi Kayalıpark'ta yatsı namazı çıkışı devam etti. Programda; Kur'an-ı Kerim okundu, basın açıklamasının ardından Filistinli mücahitlere dualar edildi.

Basın açıklaması, Yunus Yılmaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını HÜDA PAR Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Nur Öğrük okudu.

"Çağın firavunu kız-erkek çocuklarını ayırmıyor"

Öğrük, şu ifadelere yer verdi:

"Gazze'deki vahşet bütün hızıyla devam ediyor. Bundan sonra kara harekatının olup olmaması bir şey ifade etmeyecek! Zalimler füzeler ve diğer hava bombardımanlarıyla Gazze'yi adeta yerle bir etti zaten! Gazze'de katledilen insan sayısı 6 bin 500'ün çok üstündedir. Bu kadar yıkılan binanın altında kaç insan olduğu kesinlikle bilinmiyor. Şehit edilenlerin yüzde 70 civarı da sadece çocuklar ve kadınlardır. Çağın firavunu bu sefer kız-erkek çocukları ayırmıyor, kadın-erkek farkını gözetmiyor. Gazze'de hastaneler neredeyse artık hizmet veremiyor. Siyonistler günlerce, 'oraları boşaltın' dedi. Boşaltmayanları füzelerle vurdu. Şimdi de elektrik kesintisi yanında yakıt ve tıbbi malzeme ile ilaçların bitmesiyle de artık tedavi neredeyse yapılamayacak bir duruma geldi. Bölgedeki su ve gıda sıkıntısı daha büyük bir facianın habercisidir."

"Salgın hastalıklar daha büyük bir felaketin ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir"

İçme ve günlük kullanım suyunun yetersizliği ile kişisel temizlik ihtiyacının karşılanamadığına vurgu yapılan açıklamada, "Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, çok sayıda uyuz, ishal, su çiçeği, cilt hastalıkları ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği belirtildi. Gazze Şeridi'nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 150 salgın hastalık vakası tespit edildi. Barınma merkezlerindeki büyük kalabalıklar nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor. Salgın hastalıkların yayılması daha büyük bir insani felaketin ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. Allah'ım, sen koru! Batılı devletlerin elebaşlarının tek tek işgalcileri ziyaret etmeleri yanında özellikle ABD'nin bölgeye yığdığı mühimmat ve uçak filoları daha büyük bir savaşa hazırlıklarının açık işaretidir. Bölge ülkeleri kendi aralarındaki ittifakı sağlamak adına gereken her neyse zaman geçirmeden yapmaları gerekmektedir. Gazze ölüyor, ama ne yazık ki dünya hala uyuyor!" ifadelerine yer verdi.

"Bugün dünya bir Selahaddin bekliyor"

Basın açıklamasının ardından HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, bir konuşma yaptı.

Tan, "Zalimler Gazze'ye 20 gündür saldırıyorlar. Gazze'yi 20 gündür yıkıyorlar ama ne yazık ki Müslüman ülkelerden ciddi bir tepki alamıyoruz. Ne yazık ki şimdiye kadar verdiğimiz tepkiler bu yıkımı durduramıyor demek ki daha büyük bir sese, daha büyük bir güce ihtiyacımız var. Kardeşlerim bu çıkacak olan güçlü ses önce bizim sesimiz olacak, bu çıkacak olan güçlü yumruk önce halkların yumruğu olacak. Önce biz yürüyeceğiz, önce biz yollara çıkacağız, önce biz meydanlara çıkacağız ki o çıkamayanları da beraberimizde çıkaracağız inşallah. Kardeşlerim bugün dünya bir Selahaddin bekliyor bugün dünya bir Musa bekliyor, öyle bir zulüm olmuş ki arş-ı alayı titretiyor." ifadelerine yer verdi.

Mehmet Zülfi Tan'ın konuşmasının ardından program, Mehmet Durmuş Hoca'nın okuduğu dua ile sona erdi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir