• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Sürece destek vermeyen CHP'den istifa ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin Midyat İlçe Teşkilatı Başkanı Zeyni Mete ve 14 Yönetim Kurulu Üyesi, partilerinden istifa etti. Mete, CHP'nin barış sürecine destek vermediğinden dolayı istifa ettiklerini ve parti binasını kapatacaklarını söyledi.

 

Yunus Emre Mahallesi 1038'nci Sokakta bulunan İlçe Başkanlığı binasında açıklama yapan, (CHP) Midyat İlçe Teşkilatı Başkanı Zeyni Mete, CHP'den yönetim kurulu ile birlikte istifa ettiklerini duyurdu. İstifa dilekçesini CHP Genel Merkezi, Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mardin İl Teşkilatına faksladıklarını söyleyen Mete, şunları söyledi:

 

"2011 yılında Midyat ilçe teşkilatını kurdum. Parti üst kurullarından hiçbir gün gelip halkımla istişarede bulunan kimse olmadı. Bölgemizde cereyan eden ve 30 yılı aşkın süreden akan kan ve gözyaşı dindirme meselesi için bir girişim olmadığı gibi barış olmasına da soğuk bakmaktadırlar. Barış sürecine ve halklarımızın sorunlarına ilgisiz kalmalarından dolayı biz Araplar olarak barış sürecini gönülden destekliyoruz, bu nedenle CHP'den istifa ediyoruz. Biz yönetim kurulu olarak CHP'den istifa ettik ve imzalı olarak dilekçelerimiz parti genel merkezine yolladık. CHP hiçbir şekilde ne Ankara, ne il teşkilatı bizimle ilgilenmediler. Maddi ve manevi kendi çabalarımızla hareket ettik. O yüzden biz CHP'den hiçbir şekilde memnun kalmadık. 2011 yılından bu yana hep kendi imkânlarımızla hareket ediyoruz. Yönetimimizin şikâyeti oluyordu her zaman. Ankara'dan ne bir milletvekili nede il başkanı bizi telefonla dahi aramadılar." (M.Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir