• DOLAR 32.204
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2503.706
  • ...
Kassam Tugayları: İşgal saldırısında 50 siyonist esir öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında esir aldıkları siyonistlerin hayati durumu hakkında üçüncü kez açıklama yaptı.

Daha önce işgal saldırısı sonucu bazı esirlerin öldüğünü duyuran Kassam Tugayları Ebu Ubeyde, Gazze'ye yönelik bombardıman ve katliamlar sonucu ölen siyonist esir sayısının yaklaşık 50 kişiye ulaştığını açıkladı.

Ebu Ubeyde daha önce Gazze Şeridi'ndeki siyonist esir sayısının 250 civarında olduğunu, 200'ünün El Kassam Tugayları'nın gözetiminde olduğunu ve yabancı uyruklu olduğu ortaya çıkan bir grubun da Gazze'de misafir olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Amerikalı bir kadın ile kızı ve iki yaşlı Yahudi olmak üzere dört esiri serbest bırakmıştı.

Serbest bırakılanlar, kaçıranların kendilerine iyi davrandığını ve işgal bombardımanı sonucu bir yerden başka bir yere nakledildiklerini doğrulamıştı.

İşgal rejimi, 7 Ekim'den bu yana her gün evlere ve yerleşim yerlerine bomba yağdırıyor. İşgalin Gazze'deki soykırımında şu ana kadar yarısından fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 7 binden fazla kişi şehit oldu, 18 binden fazla kişi yaralandı ve 1.900 kişi halen enkaz altında kayıp. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir