• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Bakan Ergün Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Çeşitli programlara katılmak üzere Konya'ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle yapılan Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

 

Bakan Ergün'e Bilim Merkezi hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın Bilim Merkezi yapma hakkını kazandığında TÜBİTAK'ın ilgilendiği tek Bilim Merkezi'nin Konya'da olduğunu hatırlatarak, daha sonra Bakan Ergün'ün talimatıyla tüm illerde Bilim Merkezi kurulması kararı alındığını, bunun son derece önemli olduğunu söyledi.

 

Akyürek ayrıca, "Konya Bilim Merkezi Türkiye'de bundan sonra kurulacak bilim merkezlerine kaynaklık teşkil edecek. Burada onların eğitimlerinin de yapılabileceği bir alan planlanıyor. Burası sanayimizle bütünleşmiş bir alan. Bahçenin devamında bir sanayi müzesine de imza atarak sanayi ve bilim merkezinin tam birleşmesini de sağlamak istiyoruz.

 

Bilim Merkezi düzeneklerinin ve sergilerinin bundan sonra Konya'da da üretilmesini istiyoruz. Bilim Merkezi, Konya bütünleşmesinin bir sembolü olmuş konumda. Bilim Merkezi'ne verdiği destek nedeniyle bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, tanıtım filmi izlenmesi ve teknik bilgi verilmesinin ardından Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Programa Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da katıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir