• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Silifkeli pazarcılar tek çatı altında toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Silifke Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısında kapalı pazar yeri yapılmasına ilişkin hazırlanan komisyon raporu okundu ve rapor oybirliği ile kabul edildi.

 

Gündemin en önemli maddesini oluşturan kapalı pazar yeri projesi hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel yaptığı açıklamada, "12.07.2012 tarih ve 28351 sayılı resmi gazetede yayınlanan pazar yerleri hakkındaki yönetmeliğin 7. maddesi gereğince oluşturulacak semt pazarlarını belirtilen kriterlere uygun hale getireceğiz. Yasa gereği bir süre önce belediyemiz tarafından kurulan komisyon çalışmalarını yürütmektedir." dedi.

 

İlçe içerisinde ve mahallelerde kurulan semt pazarlarının zabıta bürosu, çöp toplama yeri, elektronik tartılar, hoparlör sistemi, aydınlatma sistemi, güvenlik kamerası ve tuvalet gibi hizmet tesisleri ve özelliklerinin bulunmadığına dikkat çeken Öngel, Biz de belediye olarak yönetmelik gereği imar planında pazar yeri olarak belirlenen alanlar üzerine tam donanımlı bir kapalı pazar yeri yapmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kapalı pazar yeri yapılmasına ilişkin bu projenin aciliyeti ve gerekliliği konusunda belediye meclis üyeleri bu maddeyi oy birliği ile karara bağladılar. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir