• DOLAR 32.266
  • EURO 34.715
  • ALTIN 2402.274
  • ...
Konya'da "Gazze nöbeti" devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Başkanlığının davetiyle başlayan direniş nöbetine katılan vatandaşlar, işgal rejimine lanetler getirip sloganlar attı.

Direniş nöbeti, hergün Kayalıpark'ta yatsı namazı çıkışı devam ediyor. Programda Kur'an-ı Kerim, açılış konuşması, basın açıklaması, şiir ve dualar okundu.

Basın açıklaması, Aziz demir'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını HÜDA PAR Şelçuklu İlçe Başkanı Ramazan Erman okudu.

HÜDA PAR Şelçuklu İlçe Başkanı Erman tarafından okunun basın açıklaması şu şekilde:

"İsmail Heniyye, İslam ümmetine şöyle seslendi: "Öfkelenmeniz İçin Daha Ne Kadar Kana İhtiyaç Var? Evet, o ölü ruhlarınızın dirilmesi için daha ne kadar şehidin kanının damarlarınıza pompalanması gerekir? Kaç şehit çocuğun nefesi ile sizlere suni teneffüs yapılmalı? Ey yaşadığını zanneden, ölüm korkusu ve dünya sevgisi ile ruhları ve zihinleri tutsak edilmiş yürüyen ölüler, ayağa kalkıp, İslam Peygamberine yaraşır bir ümmet olmanız için daha ne bekliyorsunuz? Ruhunuza dört tekbir ve bir fFtiha okunmadan, İslam gayreti ve insanlık onuru ile ayağa kalkın.

Bazen Filistin'deki şehitleri için giyabi cenaze namazı kılınmaktadır. Şehitlerin değil, ölülerin cenaze namazı kılınır. Her Cuma, Gazzeli şehitlerin cenaze namazı değil, üzerlerine ölü toprağı serpilmiş İslam ümmetinin cenaze namazı kılınmalıdır.

Filistin'de ölen sadece kadınlar, çocuklar ve diğer masum siviller değildir. Filistin'de ölen insanlıktır. Filistin'deki direniş de insanlığın direnişidir, var olma savaşıdır. Bu gün Amerika ve şer cephesi, İşgalci israil üzerinden bir şer savaşı yürütüyor. Tüm insanlık, yeni bir dünya düzeni için ayağa kalkmalı ve artık bu saatten sonra dünya siyasetinde yeni bir denge, yeni bir denklem inşa etmelidir. Bu gün bu vahşete sessiz kalanlar, yarın sıranın kendilerine de geleceğini bilmelidirler. Özellikle Nil ve Fırat arasında toprakları kalan bütün ülkeler, "sarı öküz" stratejisinin sinsiliğini görüp, kendilerine sıra gelmeden güçlerini birleştirmelidir.

Gerek imanî ve itikadi saiklerle gerekse de siyaset matematiğinin gereği olarak; hiçbir ülke, hiçbir halk bu soykırıma sessiz kalmamalıdır. Kendileri dışında tüm dünyayı köle; hatta hayvan olarak gören aşağılık bir zihniyetin cürümlerine sessiz kalmak harakiri ile eş anlamlıdır. Özgür bir dünya ve insanlık ailesi için artık siyonizm tehlikesini görmek ve tedbir almak elzemdir. 

Ey İslam ümmeti ve ey Müslüman milletler siz de bunun gibi mi olacaksınız? Bu Siyonist canavar bugün kendisine Filistin'i kurbanlık seçmiştir. Çünkü en yakınında, yolunun üzerinde o vardı. Yarın sırayla gelecektir. Biz dur demesek o durmaz. Biz vurmasak o durmaz. Artık buna dur demenin zamanı gelmedi mi?"

Basın açıklamasının ardından Peygamber Sevdalıları Konya Koordinatörü Celal Ödemişin okuduğu dua ile sona erdi.

Ödemiş, duada, şu ifadeleri kullandı: "Ey Görenin ve Görünmeyen Bilinen ve bilinmeyen orduların Sahibi olan Rabbimiz Ey sınırsız ve kudret sahibi. Ey mağlup olunamayan mutlak güç sahibi olan Rabbimiz Sana Layık Kul Olamadık biliyoruz Affet bizi Allah'ım sana hakkıyla şükredemedik Affet bizi Allah'ım seni hakkıyla zikredemedik Affet bizi Allah'ım Bizler derin gaflet uykusuna daldık dünyanın cazibesini aldandık şatafat ve süsüne kandık dinine sahip çıkamadık Affet bizi Allah'ım cihadı terk ederek zilletin çukuruna düştük gücümüz dağıldı birliğimiz bozuldu tüm bunlarla birlikte İslam düşmanlarının hışmına ve içimizdeki satılmışların ihanetine uğradık bize yardım et Allah'ım bizi acı bize merhamet et Allah'ım ilahi 

Ya Rabbi halimizi biliyor görüyorsun yine asrımızın kerbelası Gazze'de açlık ve susuzlukla beraber katliamlara maruz kaldık oluk oluk hüseyinlerin kanı akıyor yine Ali asarlarımız küfrün hedefinde cesetleri Paramparça yine Zeyneplerin feryatları yükseliyor Mukaddes topraklardan Yusuflar kuyularda yapayalnız ve çaresiz yine müminlerin gözyaşı sel olup akmakta yine sürgünler ambargolar Yalnızlık ve sahipsizlik Ey mustazafların Hamisi olan Rabbimiz Ey Mazlumları sığınağı olan Rabbimiz Ey kimsesizlerin yalnız bırakmışların mahrum olanların rabbi olan Rabbimiz Müslümanlara yardım et gazedeki kardeşlerimize yardım yardım et." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir