• DOLAR 32.223
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2475.694
  • ...
Siirt'te İmam hatip öğrencileri, Gazze'ye destek amacıyla kermes kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun her kesiminden Filistinli Müslümanlara maddi ve manevi destekler sürerken, Filistinlilere anlamlı bir destek te Siirt'teki İmam Hatip okullarından geldi.

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmama Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile Mili İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Gazze'ye destek amacıyla kermes düzenledi.

"Müslümanlar zulme uğradıklarında o acıyı birlikte hissetmeli ve o acıya müdahil olmalı"

Mustafa Ayaz

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmama Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Ayaz, Filistinli Müslümanların yaşadığı acıya tüm Müslümanların ortak olması gerektiğine dikkat çekti.

Ayaz," Müslümanlar bir binanın yapı taşları gibidirler. Birbirlerine kenetlenmelidirler ve yine Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler, bir azada rahatsızlık oldu mu bütün azalar bir bütün olarak rahatsızlanır. Aynen bunun gibi İslam topraklarının herhangi bir yerinde Müslümanlar zulme uğradıklarında bütün Müslümanların o acıyı birlikte hissetmeleri gerekiyor. Acıyı hissetmekle kalmamalı o acıya müdahil olmaları ve acıyı gidermek için seferber olmaları gerekiyor." dedi.

"Müslüman liderler şunu bilmeleri gerekiyor ki Gazze onların da kalesidir, onları da koruyor"

Filistinli Müslümanların maruz kaldıkları zulme, öğrencilerin bir duyarlılığı olarak ses vermek ve destek olmak istediklerini ifade eden Ayaz, "Bütün geliri Filistinli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere böyle bir kermes düzenledik. Bir nebze de olsa sorumluluğumuzu yerine getirmek, vicdanımızı rahatlatmak ve Filistin davasını gündeme getirelim istedik. Çocuklarımız Filistin'in, bizim topraklarımız olduğunu, Kudüs'ün önemli başkentlerimizden bir başkent olduğunu bilsinler. Kudüs'ün Konya, Kayseri kadar yakın olduğunu bilsinler istedik. Topraklarımız, Müslümanların olduğu bütün topraklardır. Müslüman devletlerin liderlerinin daha somut, caydırıcı bir adım atmalarını bekliyoruz. Şunu bilmeleri gerekiyor ki Gazze onların da kalesidir, onları da koruyor. Bu mücadele ümmetin onur mücadelesidir, işgalcilerin daha fazla topraklara yayılmasını engelleyen bir mücadeledir. Bunu bu şekilde bilmeleri gerekiyor."  Ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimiz orada katlediliyor, insanlar sadece ses çıkarmakla kalmasınlar"

Ayşe Faruki

Bir nebze olsun Filistinli kardeşlerine yardım etmek istediğini ifade eden Ayşe Faruki, "Bu katliama hayır diyorum ve tüm yetkililer bu katliamı durdurmak için ellerinden neler geliyorsa yapsınlar. Kardeşlerimiz orada katlediliyor. Sadece ses çıkarmakla kalmasınlar, bir şeyler yapsınlar. Bizler de öğrenciler olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama ne yazık ki sadece bunları yapabiliyoruz. Gün geçtikçe ölü sayısı artıyor." şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Oyuncak alınmadı diye ağlaması gereken çocuklar anne babaları öldü diye ağlıyor"

Nergis Kurt

Filistinli kardeşlerine yardım ederek bir nebze olsun içindeki ateşe su serpmek istediğini ifade eden Nergis Kurt, "Bu nedenle 2 lise bir orta okul olarak böyle bir kermes düzenledik. İnşallah oradaki kardeşlerimize bir yardımı dokunur. Filistin'de çocuklar zulüm görüyor, öldürülüyor. Burada askeri bir savaş olması gerekirken sivillere katliam, soykırım uygulanıyor. Oyuncak alınmadı diye ağlaması gereken çocuklar anne babaları öldü diye ağlıyor. Birlik olmak ve bu zulme dur demek gerekiyor. Bunu kendi aramızda değil tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor. Müslüman olmayan insanların dahi bu zulme dur demesi gerekiyor." şeklinde çağrıda bulundu.

İşgal rejiminin Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı demeden katliam yapmasına tepki gösteren Ece Erdem, Esra Nur Oran ve Raaf Kasım, 'haksızlık karşısında duran dilsiz şeytandır' hadisine atıfta bulunarak insanların bu zulme sessiz kalmamasını ve ellerinden gelen desteği sunmaları çağrısında bulundular. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir