• DOLAR 32.458
  • EURO 34.655
  • ALTIN 2390.559
  • ...
Bakan Tunç: Modern dünya Gazze'de zulmü alkışlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından düzenlenen Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda Türkiye'de İnsan Hakları Sempozyumu'na katılan Bakan Tunç, "Sözüm ona insan hakkı savunuculuğu yapan modern dünya, olanlara seyirci kalmakta, hatta oradaki zulmü alkışlayıp destekleyebilmektedir. Buradan, tüm dünyaya soruyoruz, Gazze'de insan hakları nerede?" diye konuştu.

Adalet Bakanı Tunç, İnsan haklarının, Türkiye'de yeni öğrenilen ya da Batı'dan ithal edilen bir kavram olmadığını da vurguladı.

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den beri acımasızca sürdürdüğü saldırıların artık insan hakları ihlallerinin çok ötesine geçtiğine işaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sözüm ona insan hakkı savunuculuğu yapan modern dünya, olanlara seyirci kalmakta, hatta oradaki zulmü alkışlayıp destekleyebilmektedir" ifadesini kullandı.

Bakan Tunç, konuşmasına şöyle devam etti: "Buradan bu salondan tüm dünyaya en yüksek sesle sesleniyoruz. Soruyoruz. Gazze'de insan hakları nerede?  Abluka süresince Gazze'ye ne elektrik ne su verildi. Bunun neresi insan haklarına uygun? O bölgede insanların ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya girmesi engellendi, engelleniyor. Nerede din ve vicdan özgürlüğü? İnsanlar haksız yere gözaltına alındı, tutuklandı. Hani özgürlük ve güvenlik hakkı? Haksız şekilde gözaltına alınan Filistinlilere dünyanın gözü önünde işkenceler yapılıyor. Hani mutlak bir yasak olan işkence yasağı? İnsanların yıllarca mallarına el konuldu, yerinden, yurdundan edildi. Hani mülkiyet hakkı? Dünyanın birçok ülkesinde Filistin'e destek yürüyüşlerine müdahale ediliyor. Hani toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkı? Batı'da İsrail'e tepki gösteren ve Filistin'e destek açıklaması yapan gazeteci, sporcu ve sanatçılar dışlanıyor hatta linçe maruz bırakılıyor. Hani ifade hürriyeti? En önemlisi, masum siviller, bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar dünyanın gözü önünde katlediliyor. Diğer tüm hakların temeli olan yaşam hakkı nerede? Evet soruyoruz."

"Filistin yalnız değildir"

Modern dünyanın Gazze'de yaşananlara gözlerini kapattığını ifade eden Adalet Bakanı Tunç, "Bu tavır bize Batı'nın insan hakları kavramını istismar ettiğini ve işine geldiği gibi kullandığını tüm çıplaklığıyla göstermektedir. Halbuki bu yorum farkı değil, ikiyüzlülüktür" diye konuştu.

Bakan Tunç, Filistin'in yanı sıra dünyanın birçok bölgesinde masum insanların, sebebi olmadıkları çatışmaların sonucu en ağır insan hakları ihlalleriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarının yaşananlara tepkisiz kaldığını dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası insan hakları mekanizmalarının, daha adil ve etkin bir şekilde işlemesi için reforma ihtiyaç duyulduğu inkar edilemez bir gerçektir" dedi.

Filistin'de işkence, zulüm ve işgal politikalarının derhal sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Tunç, “Özellikle 1967 sınırlarına dönülerek bağımsız bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla çözüm noktasındaki çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Filistin yalnız değildir. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir