• DOLAR 32.236
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2449.44
  • ...
TÜMSİAD AB KOBİ etkinliklerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt yaptığı açıklamada; Avrupa KOBİ Haftası ile KOBİ'lerin desteklenmesi için AB'nin, ulusal otoritelerinin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, girişimciliği desteklemek ve girişimcilerin profilini artırmak, gençleri girişimciliğe özendirmenin amaçlandığını kaydetti.
TÜMSİAD'ın Türkiye'ye aktif olarak katılım sağladığı Avrupa KOBİ Haftası çerçevesinde, 2010 yılında, 37 katılımcı ülke içerisinde etkinlik sayısı açısından üçüncü sırada yer aldığını belirten Yeşilyurt, 2011 ve 2012 yıllarında açıklanan istatistiklere göre TÜMSİAD'ın ilk sıraya yükseldiğini belirtti. Yeşilyurt, "Türkiye'nin Avrupa KOBİ Haftasındaki başarıları, Avrupa Birliği Parlamento etkinliği, Ulusal Koordinatörler Toplantıları gibi değişik platformlarda bir başarı hikâyesi olarak vurgulanmakta ve ülkemize değer katmıştır." dedi.

Avrupa KOBİ Haftası ile ilgili bir diğer bir gelişmenin de; geçtiğimiz yıl Avrupa KOBİ Haftası internet sayfasına AB resmi dillerinin yanı sıra Türkçe'nin de eklenmesi olduğunu belirten Yeşilyurt "İlgili internet sayfasında Türkçe'nin, diğer üye ülkelerin dilleri ile beraber yayınlanması hatta bazı bölümlerde kullanılan 6 dilden biri olması, bu kadar geniş kapsamlı bir organizasyona ait bir AB internet sayfasında Türkçe'nin kullanılması adına bir ilki teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt, "TÜMSİAD Batman şubesi olarak 2012 yılında yapmış olduğumuz 15 ekinliği,2013 yılında resmi kurumlarla işbirliği yaparak KOBİ'lerimize İşletmelerde Kurumsallaşma, İnivasyon, Kobi Destekleri, E-Ticaret, Dış ticaret uzmanlığı, İSO 50001 enerji yönetim sistemi ve uygulamaları, Sosyal Girişimcilik ve önemi, Organik Tarım, Kentsel dönüşüm ve etkileri başlıkları altında 20 etkinlik gerçekleştirerek katkı sunmayı amaçlamaktayız." açıklamasında bulundu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir