• DOLAR 32.453
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2383.302
  • ...
Felluce kasabı siyonist rejimde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejimde görev yapan Amerikalı komutanların başında daha önce Irak savaşında Felluce’de görev yapmış Korgeneral James Glynn bulunuyor. Glynn’ın bir önceki görevi, ABD Özel Kuvvetlerinin uluslararası terörle mücadele birimi olan Ortak Özel Harekat Komutanlığı komutan yardımcılığıydı.

Glynn, Felluce katliamının baş mimarlarından. Savaş suçları ile dolu kariyeri nedeniyle “Felluce Kasabı” olarak anılan Glynn, 1989 yılından beri ABD ordusunda görev alıyor. Hem Körfez Savaşı hem de Irak Savaşı’nda üst düzey görevler alan Glynn, 2. Felluce Savaşı’nda gerçekleştirilen sivil katliamın baş müsebbibi. ABD’li general, Suriye’de de DEAŞ’a karşı  SDG/YPG’yi komuta etti kontrgerilla saldırılarını planladı. Sadece en düzey düzey komutanlara verilen “3 yıldızlı” rütbeye sahip olan Glynn’in katliamlarına yeni bir sayfa eklemek için Gazze'ye yönelik saldırı planını hazırlayacağı belirtiliyor.

 ABD ve İngiltere, “Saddam’ın elinde kimyasal silah var” yalanını bahane ederek Irak’ı işgal etti. Iraklılar ABD işgaline karşı olduklarını ve direneceklerini açıkladı. Felluce bu anlamda en uzun direnen kent oldu. Bir yıla yakın bir süre kontrol edilemeyen şehir Kasım 2004’te ikinci bir savaşa tanıklık etti. İşgalci Amerikan Ordusu ve  İngiliz Askerleri  Felluce’yi kuşatma altına aldılar. 7 Kasım’da başlayan çatışmalar 23 Aralık’a kadar devam etti. Kentte resmen katliam yapan ABD ve müttefikleri 6 binden fazla sivili katletti. 200 bin Iraklı yerinden olurken, 10 bin konut ve 60 cami tamamen yıkıldı. Felluce katliamından sonra bölgede istikrar sağlanamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir