• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Şanlıurfa'da okul servisleri denetlenecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına kısa süre kala öğrencilerin güvenli şekilde okula gidiş gelişlerini sağlamak için yurdun birçok il ve ilçesinde okul servis araçları, trafik ve zabıta ekiplerince denetlenmeye, araç şoförleri de bilgilendirilmeye devam ediliyor.

 

İçişleri Bakanlığı ise 2013-2014 Eğitim ve Öğretim dönemi öncesi okul önlerinde alınacak trafik tedbirleri ile okul servis araçlarının denetimi için valilere özel emir gönderdi.

 

Denetleme ekiplerinin servis araçlarında, okul taşıtı levhası, 'DUR' işaretinin frene basılması durumunda yanması, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, sağlık çantası ve trafik seti bulunması, 6 aylık periyotlarla yaptırılmış fenni muayenesi, aracın 12 yaşından küçük olması, yangın söndürme cihazı, rehber personel ve her öğrenci için emniyet kemeri bulunması özelliklerinin arandığı belirtildi.

 

28.08.2007/26627 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde değişiklikler yapılması da, okul servis araçlarının denetlenmesinin ve araç şoförlerinin bilgilendirilmesinin önemini daha da artırıyor.

 

Tüm bunlara rağmen okulların açılmasına sayılı günler kala Şanlıurfa'da, hala okul servis araçlarının denetlenmesi ve şoförlerin bilgilendirilmesi için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı ortaya çıktı.

 

Telefonla kendilerine ulaştığımız Trafik Şube Müdürlüğünden bir yetkili, şu an okul servis araçlarının denetlenmesiyle ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirtirken, Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri ise okullar açıldıktan sonra yol güzergâhlarında denetleme işlemlerini yapacaklarını ancak bu konuda kendilerine herhangi bir bilginin gelmediğini ifade etti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir