• DOLAR 32.245
  • EURO 35.23
  • ALTIN 2473.566
  • ...
Elazığlı kadınlar: Filistin’de yaşanan zulüm, inşallah ümmettin uyanışına vesile olur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivil toplum kuruluşları tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen oturma eylemine katılan kadınlar, işgal rejiminin, Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarına ilişkin düşüncelerini ve tepkilerini İLKHA’ya ifade etti.

Yıllardır süren katliamların daha da arttığını ifade eden Elazığlı kadınlar, birer anne olarak Filistin’deki görüntülerin insanlık adına utanç verici olduğunu ifade ederek, yaşanan bu zulmün İslam ümmetinde uyanışa vesile olması temennisinde bulundular.

Yıllardır süren bu soykırım yeteri kadar duyulmuyor”

Yıllardır terör çetesinin Filistinli Müslümanları şehit ettiğini ve dünyanın buna sessiz kaldığını aktaran Beyhan Eyüpkoca, “Oradaki kardeşlerimizin net bir demeci vardı? Dediler ki; ‘Bu bizim gerçeğimiz, biz dün de öldürülüyorduk, bugün de öldürülüyoruz.’ Ümmet kendi haline yansın, çünkü biz uyuyoruz maalesef. Yıllardır süren bu soykırım yeteri kadar duyulmuyor. Maalesef her gün biraz daha ölüyoruz. Bir anne olarak ben orada öldürülen küçük çocukları gördükçe, ümmet olarak ses getirecek bir şey yapamadığımıza üzülüyorum.” diye konuştu.

Beyhan Eyüpkoca, Filistin’de yaşanılan soykırımla ilgili görüşlerini ifade ettikten sonra kendisinin kaleme aldığı şu dizeleri okudu.

Selam size ey şehitler, Selam sana Gazze

Selam sana ey Mirac’ın şahidi

Vallahi kahırlandığım, üzüldüğüm senin durumundan çok kendi zelil halimdir

Sen, dik duruşun ve haklı mücadelenle uçarak gittin cennete

Peki ya biz? Bu ümmetin suskun fertleri

‘Dilerseniz bizimle olun elinizden geldiğince öcümüzü sizden her biri boynuna taksın

Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin’ demişti, Şeyh Ahmet Yasin

Biz koca bir ümmet ikinci şıkkı tercih ettik

Oysa bu dökülen kan sadece Filistin halkının kanı değildir

Bu kan bütün ümmetin kanıdır

Bu dökülen kan hem ışık hem ateştir

Ümmete yol göstererek ışık, düşmanı yakacak ateştir

Öyleyse gelin gerçek İslam kardeşliği hissiyatında elimizden geleni yapalım

Yoksa üzerine sessizce oturduğu kardeşlerinin kanında boğulacak bu ümmet

“Filistin halkı yıllardır kendi mücadelesini veriyor”

Filistin halkının yıllardır bu mücadeleyi verdiğini ifade eden Züleyha Bahçecioğlu, “Filistin halkının haklı direnişine sonuna kadar destek veriyoruz. İşgalci İsrail’in bir an önce defolup gitmesini ve dökülen bu kanın İslam âlemi tarafından hesabının sorulmasını umut ediyorum. İslam âlemi için bir uyanış ve bir birlik vesilesi olmasını diliyorum. Filistin halkı yıllardır kendi mücadelesini veriyor. Bizler maalesef bir araya gelip Filistin’e sahip çıkamadık. Orada bir soykırım gerçekleşiyor. Hastaneler bombalanarak kadınlar ve çocuklar hedef alınıyor. Onların amacı Mescid-i Aksaya sahip olmak. Bizde Kudüs İslam'ındır diyoruz siyonistlere peşkeş çekilmesine sonuna kadar karşıyız ve Filistin halkının sonuna kadar arkasındayız.” şeklinde konuştu.

“İsrail’in yaptığı, insanlık onuruna yakışmayan bir davranış”

Her şartta Filistinli Müslümanların yanında olduklarını ifade eden Reyhan Polat, “İsrail’in yaptığı tamamen insanlık onuruna yakışmayan bir davranış. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Müslüman ve insan olmanın gereği olarak bu zulme sessiz kalmayacağız. Çocukların ölümüne sessiz kalmayacağız. Sesimiz kısılana kadar Filistin’in yanında olduğumuzu söyleyeceğiz. İnşallah tüm dünya ülkeleri İsrail’in yaptığının yanlış olduğunu kendisine göstermiş olur.” ifadelerini kullandı.

“İsrail, Avrupa’nın yıllarca beslediği katil bir rejimdir”

Yaptığı bütün katliamlara rağmen işgal rejiminin Avrupa tarafından desteklendiğini ifade eden Songül Soner, “Avrupa’nın yıllarca beslediği katilleri bilerek Filistin’in, Müslümanlar’ın başına bela ettiğini düşünüyorum. Hepsinin destek vermesinin tek sebebi onların tekrar Avrupa’ya dönmemesi için. Ne olursa olsun bu zulme hayır demek lazım. Tüm İslam devletleri birlik olup bu zulme dur demeli. Sorunumuz imani olarak eksikliğimiz ki biz o zulmü durduramıyoruz. İnşallah rabbim tüm İslam ülkelerine birlik olmayı nasip eder. İnşallah yine Selahaddinler gönderir. İnşallah zafer Müslümanlarındır.” dedi.

“Artık zulüm kelimesinin karşılık bulamadığı şeyler yaşanıyor”

Terör çetesinin yaptıklarını ifade etmek için artık zulüm kavramının yetersiz kaldığını belirten İclal Gez, “Aslında her şey o kadar aşikâr ki vakit kaybedecek bir şey yok. Bir tarafta zulüm, soykırım var. Artık zulüm kelimesinin karşılık bulamadığı şeyler yaşanıyor. Bunun üzerine çok da düşünülecek bir şey yok harekete geçmek gerekiyor. Maalesef inancımızdan o kadar uzak kalmışız ki bir türlü harekete geçemiyoruz. Bugün burada ölen Filistinliler için bulunduğumuzu sanıyoruz ama bugün burada ölen insanlığımız için duruyoruz. 20 gündür devam eden bir zulüm var. Bizim hayatımızda her şey sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Burada ölen onlar değil, biziz. Allah bizim ölen Müslümanlığımızı diriltsin ve bizi yine izzetli kılsın.” şeklinde konuştu.

“Anneler olarak görüntüleri izlediğimiz zaman yüreğimiz parçalanıyor”

“Bir anne olarak Filistin’de yaşananları gördüğümde yüreğim parçalanıyor” diyen Esra Aras, “Kendimizi o annelerin yerine koyuyoruz. Evimizde artık yemek yiyemiyoruz. Bütün dünyanın seyirci kaldığı bu katliamın bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu soykırımın durmasını istiyoruz. Sonuna kadar kardeşlerimizin yanındayız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir