• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Midyatlılardan Gazze çağrısı: Ey sessiz kalanlar ses verin artık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki siyonist işgalci rejimin katlettiği Filistinli şehitler için ve katliamların boyutunu halka göstermek amacıyla HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığınca "Gazze Katliamının İzleri Resim sergisi" 5'inci gününde devam ediyor. 

İki gün boyunca Midyat Kuyumcular Çarşısı'nda kurulan sergi, vicdan sahibi herkesin yaşanan soykırım ve vahşete kayıtsız kalmadığı görüldü. Midyat'a gelen ziyaretçiler de sergiyi gezerek yaşanan soykırıma tepki gösterdi. 

Sergide ayrıca; Filistin'deki ve Kudüs'teki katliamları ve Kudüs davasını anlatan ezgi ve marşlar gün boyunca ses cihazı vasıtasıyla sergiyi gezenlere dinlettiriliyor.  

Sergiye katılanlar duygularını İLKHA muhabiriyle paylaşarak yaşanan vahşetin ve soykırımın artık tahammül edilemeyecek bir duruma geldiğini ifade ettiler. 

"Bu siyonist terör şebekesinin yaptığı katliamları halkımıza göstermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" 

HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Avcı

Tüm gençleri Gazze için yapacakları etkinliklere davet eden HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Nasrullah Avcı, "İlçe Başkanlığımızın başlattığı bu sergiye üç gün boyunca destek veriyoruz. Geri kalan günlerde de destek vermeye devam edeceğiz inşallah. Bu siyonist terör şebekesinin yaptığı katliamları halkımıza göstermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz inşallah. Bugün resim sergisi olur. Yarın bir yürüyüş olur, başka bir etkinlik olur. Gazze halkının yanındayız. Yapılan bu zulüm Müslümanlara yapılıyor, sadece HAMAS'a değil. Mescid-i Aksa ve Kudüs hepimizindir, bütün Müslümanlarındır. Bütün Müslümanlar olarak buna destek vermeliyiz, sahip çıkmalıyız. Sadece Gazze ya da Filistin'e ya da Araplara özel bir bölge değildir. Müslümanların ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa bizim için kutsal bir yerdir, kırmızı çizgimizdir. Bütün gençleri etkinliklerimize davet ediyoruz, bekliyoruz. Destek vermelerini istiyoruz. Maddi-manevi ellerinden ne gelirse katılmalarını bekliyoruz inşallah." ifadelerini kullandı.  

"Suları, ekmekleri ve elektrikleri kesilen Gazzeli kardeşlerimize hepimiz imkanlarımız ölçüsünde destek verelim"

Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece 

Gazze'de büyük bir trajedi ve soykırımın yaşandığını belirten Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Mehmet Şerif Ece, "Bugün Gazze'de katliam var. Hepimizin malumudur ki, orada kadınlar, çocuklar öldürülüyor. Bu bir savaş değil soykırımdır. Bugün dünyanın gözü önünde, orada büyük katliamlar yapılıyor. Ama çok üzgünüz ki, tüm dünya bu büyük katliama sessiz kalıyor. Söyleyecek çok sözümüz var ama, gönül ister ki tüm Müslümanlar maddi manevi destek olsunlar. Çünkü sularını, ekmeklerini, elektriklerini kesmişler. Bunun için hepimiz imkanlarımız ölçüsünde onlara destek verelim. Onları bu durumda bırakmayalım, çünkü Müslümanlar olarak onların hakkı var üzerimizde. Gün yardımlaşma günüdür. Bu zor durumdaki kardeşlerimize destek vermez isek, kardeşlik ne için o zaman. Onlar yarın öbür gün, İslam kardeşliğinin hesabını soracaklar. Bu kardeşlik öyle kolay değil, gereğini yerine getirmeliyiz." ifadelerini kullandı. 

"Maddi olarak destek vermek isteyenlere Umut Kervanı olarak yardımlarını ulaştırmak için hazırız" 

Yardımseverler tarafından çeşitli yardım kampanyalarının yapıldığını ifade eden Ece, "Tüm Müslümanlara çağrımızdır. Bu siyonist işgalci çetesinin Müslüman kardeşlerimize uyguladığı katliamı ve soykırımı telin edelim. Bir şey elinden gelmeyen dua etsin. İmkânı olanlar ise maddi olarak kardeşlerimize destek için yardım toplamalıyız. Belki bir nebze yaralarını sarabiliriz. Bazı ihtiyaçlarını giderebiliriz. Biz Umut Kervanı olarak, inşallah önümüzdeki hafta Mardin'de tüm ilçelerin desteğiyle Filistin ve Gazze için büyük bir yardım kermesi açmayı planlıyoruz. Öte yandan maddi olarak destek vermek isteyenlere Umut Kervanı olarak hazırız. Yardımlarını Gazze halkına ulaştıracağız inşallah. Elhamdülillah halkımızın için de merhamet sahibi ve hayırsever insanlarımız daha var. Yardım konusunda halkımızın büyük bir teveccühü var. Özellikle esnaflarımızdan bir günlük gelirini Gazze için bağışlayanlar var. Okullarda kermesler yapılıyor. İnşallah buradan gelen gelirleri Umut Kervanı olarak Gazzeli kardeşlerimize ulaştırıyoruz." dedi. 

"Müslümanlar olarak kardeşlerimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" 

Abdullah Altunkaynak

Sergiyi gezen lise öğrencisi Abdullah Altunkaynak, "Bugün buraya sergi için geldik, resimleri inceledik. Filistinli kardeşlerimiz için buradayız. Gazze'de şu anda ezilen bir topluluğu görüyoruz maalesef. Müslümanlar olarak kardeşlerimiz için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Yüreğimiz kan ağlıyor. Bu yüzden elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu, israile destek veren malları protesto etmek olabilir, resim sergisine gelmek olabilir, bir yürüyüşe katılmak da olabilir. Ama elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Burada sadece Müslümanlardan tek bahsetmemek gerekiyor. Yani Hıristiyanlar ve Yahudi de olsa başka bir etnik gruba da dahil olsa, zulüm gören herkesin yanında olmalıyız. Bugün Filistin'de Müslüman, mümin kardeşlerimiz için 2-3 katı onlara destek çıkmalıyız. Genç arkadaşlarımızı bu desteğe çağırıyorum." şeklinde konuştu.  

"Bütün dünyanın gözü önünde binlerce insan orada katlediliyor" 

Mehmet Sait Turgut

Sergiyi gezen Mehmet Sait Turgut, "Gazze'de olanlar gerçekten insanlık dışıdır. İnsanlığın kabul edemeyeceği bir vahşet yaşanıyor orada. Bütün dünyanın gözü önünde binlerce insan orada katlediliyor. Kadın, çocuk demeden siyonist terör şebekesi tarafından bu insanlar katlediliyor. Aslında burada bütün dünyanın bu katliama ses çıkarması lazım. Bütün dünyanın bu soykırımı lanetlemesi lazım. Ama maalesef bakıyoruz, batılı vahşi ülkeler bunlara destek çıkıyorlar. Bunları kınayacaklarına bunlara önlem alacaklarına, bunlara yardım götüreceklerine, tam aksine savaş gemilerini gönderiyorlar. Tüm silah güçlerini bu vahşi ülkeye gönderiyorlar. Bu durum inşallah Müslümanların uyanışına ve kenetlenmesine vesile olur. Allah bir şekilde bizleri imtihan ediyor. Bu da bir imtihandır. Allah o kardeşlerimize de sabır versin. Çok zor bir dönemden geçiyorlar. Elimizden sadece bu kadarı geliyor buradan. Bu resim sergisini açan HÜDA PAR'a ve Hür Gençliğe teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.  

"İnsanlar bas bas bağırıyor; soykırım, savaş suçu var! Ama kimseden ses yok" 

Songül Akay

Çocuklarıyla birlikte sergiyi gezenlerden Songül Akay, "Valla durum çok kötü. Zaten görüyoruz, telefonda olsun sosyal medyada olsun. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bizim de çocuklarımız var. Tırnaklarına diken batıyor biz annelerin yüreği kanıyor. Nerede kaldı böyle vahşet. Rabbim yardım etsin, zaten çocuklarımız da çok şükür bilinçliler. Allah herkesin yardımcısı olsun. Neler olmuyor ki Gazze'de, katliam ve soykırım… Eskiden sosyal medya olmadığı dönemlerde insanlar sadece duyuyorlardı. Ama şimdi artık insanlar gördükleri halde… bilmiyorum. Allah yardımcıları olsun, bildiğin soykırım yani katliam. Geçen akşam gördünüz, pazar yeri bombalandı. Yani insanlar bas bas bağırıyor, soykırım, savaş suçu var. Amerika başta olmak üzere AB, BM hepsi susmuş. Allah gerçekten yardım etsin. Herkesin evladı ölüyor, çocukları ölüyor, annelerin yüreği yanıyor. Kimsenin yüreği değil, anne yüreği bambaşka. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Ne diyeyim..." ifadelerini kullandı.  

Medrese öğrencilerinden Müslümanlara çağrı, siyonist terörist işgalci şebekeye mesaj 

Gülbahar Küler

Şırnak'tan Midyat'a medrese okumak için geldiğini belirten Gülbahar Küler, "Buradaki sergi gerçekten bizim için çok şey ifade ediyor. Onların neler çektiğini bilmiyoruz. Ey Müslümanlar buradan sesleniyorum, Kudüs için her şeyi yapmaya hazırız. Artık birleşme vakti lütfen. Hepiniz evlerinizden çıkın, bunları her yerde yayınlayın. Gerçekten onların içecek bir tas çorbaları yokken, bizler burada sıcak yataklarımızda uyuyoruz, içimiz rahat mı? Onlar İslam dini için her şeyi yapmaya hazırlar. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var. Buradan herkese sesleniyorum. Lütfen onlara yardım edelim. Onlar şu an bize çok muhtaçlar. Buradan hepinize sesleniyorum. İnşallah Kudüs'ü fethedeceğiz. Lütfen bize yardım edin." diye konuştu. 

"Gazze için artık Müslümanların ayağa kalkma vakti" 

Küler, "Gazze'de çok şey oluyor. O gün hastane bombalandı. 1000'e yakın şehitlerimiz oldu. Oradaki çocuklar o kadar enkazların altında kalarak paramparça oldular. Düşünsenize kardeşleriniz bu halde olsa neler yapardınız? Şimdi buradan tüm Müslümanlar kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin. Kudüs'teki kardeşlerimize yardım edin. Gerçekten onların neler çektiğini bilmiyoruz. Peki gerçekten onlara üzülüyor muyuz? Gerçekten onların ne çektiğini biliyor muyuz? Tabii ki de bilmiyoruz. Gazze'dekiler çok perişan durumdalar. Onlar dualarımıza çok muhtaçlar. Lütfen her dakika tüm Müslümanlar Fetih Suresi okusunlar. Elimizden geldiği kadar onlara yardım edelim.  O çocukların hali, o anne babalarının hali gerçekten çok kötü. Hani burada sadece bir heykel var ama bize çok şey anlatıyor, insan görünce çok kötü oluyor. Yani çok şey anlattı buradaki sergi. Gerçekten oradaki bu tablolar, fotoğraflar içimizi çok acıtıyor ve gerçekten tüm Müslümanların ayağa kalkma vakti. Evet, susma vakti değil. Gerçekten onlar İslam dini için her şeyi yapıyorlar. Biz de yapmalıyız. Biz de onlara yardım etmeliyiz. Burada israile bir mesaj göndereceğiz. Kahrolasın israil enkazını göreyim, sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim." diye konuştu. 

Sümeyye Ökten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Esmanur Saka

Medrese öğrencisi Sümeyye Ökten ise, "Ey israil! buradan size şunu söylemek istiyorum ki, sizin beklediğiniz yerlerde biz her zaman çıkacağız. Ve beklemediğiniz yerlerde de karşınıza çıkacağız. Bunu da bil ki israil! Şimdi karadan gelseniz, denizden de gelseniz, havadan da gelseniz mezarlarınızı kazmak için yine geleceğiz. Ve hepimiz buradayız." dedi. 

Medrese öğrencilerinden Esmanur Saka ise, "Filistinli kardeşlerime mesajım, sabretsinler ve hani Allah Teala Ayeti Kerime'de diyor ya, 'Sizi açlıkla ve biraz sıkıntıyla imtihan edeceğim.' Sabretsinler inşallah cennette birlikte olacağız. Biz her zaman onların yanında olmaya çalışacağız dualarımızla. Kahrolsun israil. Şuradan Müslümanlara sesleniyorum. Ey Müslümanlar uyanın gaflet uykunuzdan. Çünkü şu anda kardeşlerimiz enkaz altında." şeklinde konuştu. 

"Dünya hiçbir şey görmüyor, dünya hepsi kördür" 

Akiş Hanım ise, "Savaşa hayır diyorum. Bu israil iyi bir şey yapmadı. Müslümanlarla hep savaş yapıyor. Dünyanın bunu kabul etmemesi lazım. Dünya hiçbir şey görmüyor. Dünyanın hepsi kördür. Bu çocukların hepsini öldürüyor. Melek bunlar. Kimsenin bunu kabul etmemesi lazım." şeklinde tepkisini gösterdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir