• DOLAR 32.284
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2410.889
  • ...
“Adım Adım Beytülmakdis Dersleri” başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müslümanların ortak davası olan Beytülmakdis'i tanımak ve tanıdıktan sonra başka kişilere doğru ve kalıcı bilgilerle aktarabilmek maksadıyla Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından 6 hafta sürecek olan üniversite onaylı sertifikalı ‘Adım Adım Beytülmakdis Dersleri’ Ankara’da ve online şekilde dersler düzenlenecek.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, İsra Vakfı, Kudüs Şurası, Medresetü'l Aksa Grubu ve Filistin Vakfı'nın katkıları ile organizesinde yapılacak.

Organize ile ilgili yapılan açıklamada, “Gözümüzün nuru Aksamız her geçen gün zalimlerin bitmek tükenmek bilmeyen eziyetlerine maruz kalıyor. Gazze'deki zulme şahit olmak dahi bize ne denli büyük bir eziyet veriyor. Filistinli kardeşlerimiz her ne kadar bütün Ümmet adına Aksamızı korumaya çalışsa da bizim içimiz rahat etmiyor, etmemeli. Bilmediğimiz yeri kurtaramadığımız gerçeği ile acı bir şekilde yüzleştiğimiz şu günlerde akıllarımızı ve kalplerimizi işgalden kurtararak mübarek Aksamızın işgalden kurtuluşuna ilk adımımızı atalım ve hem kendimiz hem ümmet için 'Bismillah' demiş olalım istedik.” ifadelerine yer verildi. 

Adım Adım Beytülmakdis programı 6 haftalık akademi şeklinde devam edeceği belirtilen açıklamada, 6 haftalık program akışı hakkında şu bilgiler verildi:

“Her hafta 2 ders şeklinde işlenecektir. Dersler pazar günleri 10.00-13.30 arasında gerçekleşecektir. Ders için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi yakınlarında pek çok salon rezerve edilmiş olup talepler doğrultusunda netleştirilecek ve gruptan bilgilendirme yapılacaktır.

Ders Programı:

1. Ders; Peygamberimizin Beytulmakdis hakkında müjdeleri

2. Ders; Beytülmakdisin yeniden fethi için stratejiler

3. Ders; Ayetlerde Beytülmakdis

2. Ders; Hadisler ve Beytülmakdis 

5. Ders; Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ve ilk dönem Müslümanların Beytulmakdis ile arasındaki bağlar

6. Ders; Hazreti Ömer ve Beytülmakdis'in ilk fethi

7. Ders; Haçlı işgali sonrası Kudüs'ün kurtuluşu için gösterilen gayret

8. Ders; Selahaddin Eyyubi ve Kudüs'ün yeniden fethine götüren stratejileri

9. Ders; Siyonizmin nasıl ortaya çıkmıştır?

10. Ders; Siyonizmin Mescid-i Aksa ve Filistin üzerindeki planları nelerdir?

11. Ders; Kur’an-ı Kerimde İsrailoğulları

12. Ders; İslam tarihinde Yahudiler”

Yüz yüze eğitim programının yanı sıra dersin canlı ve online izlenilmesi seçeneği sunulacaktır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir