• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Selçuk Üniversitesinden uluslararası başarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin ödül töreni Kent Tarihi Müzesi bahçesinde düzenlendi.


Festival kapsamında profesyonel kategoride Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Arş. Gör. Murat Aytaş 'Oturak' adlı belgeseli ile ikincilik ödülüne layık görüldü. Aynı kategoride Erhan Cerrahoğlu'nun hazırladığı 'İskoçya'dan Gelen Arma' adlı belgesel film birincilik ödülünü alırken, Servet Somuncuoğlu'nun hazırladığı 'Tamgalar-Dengizli' adlı belgesel ise üçüncü olmayı başardı.


'Amatör' kategoride Burcu Ayşe Esenç ve Cantekin Cantez'in hazırladığı 'Sadık' adlı belgesel birinci, Kırgizistan'dan Adilet Karcoev'in hazırladığı 'Sarı Oy' adlı belgesel ikinci olurken, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo - Tv ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Emre Gül'ün hazırladığı 'Gölün Kıyısında' adlı belgesel ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.


Yarışmada ayrıca Suha Arın Özel Ödülü ise 'Refika' adlı belgeseliyle Özge Deniz Özker'e, Anadolu Sanat Tarihçileri Derneği ödülü ise Kırgızistan'dan 'Sırlarla Dolu Mezar Taşları' adlı belgeseliyle Cemile Muratova'ya verildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir