• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Kurtulmuş, Çekyalı mevkidaşıyla görüştü... Yeni dünya sistemi vurgusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çekya Temsilciler Meclisi’nde gerçekleşen görüşmede, Kurtulmuş, Kırım Platformu 2'nci Parlamenter Zirvesi'ne yaptıkları ev sahipliği dolayısıyla Adamova’ya teşekkür etti. Kırım meselesinin Türkiye için çok önemli meselelerden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, Kırım’ın milli mesele olarak kabul edildiğini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin tavrının net olduğunu aktaran Kurtulmuş, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini ifade etti. Ukrayna ve Rusya’nın komşusu olarak, bu çatışmanın bir an evvel herkesin kabul edebileceği adil bir barış çerçevesinde sonlandırılmasının bölge ve dünya barışı için hayati önemde olduğunu gördüklerini belirten Kurtulmuş, bu savaşın bir an evvel bitirilmesini temin etmenin ortak bir vazife olması gerektiğini vurguladı.

YENİ DÜNYA SİSTEMİ VURGUSU

Savaşları durduracak ve barışları temin edebilecek bir dünya sisteminin kalmadığını, Türkiye’nin yıllarca uluslararası platformlarda “Dünya beşten büyüktür”, “Dünya beş ülkenin insafına bırakılacak bir yer değildir” dediğini dile getiren Kurtulmuş, dünya halklarının eşit ve egemen varlığını kabul eden yeni bir dünya sisteminin kurulması için hep beraber çalışılmasının önemini kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir