• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze İçişleri Bakanlığı: İşgalin Gazze'deki hedefi mümkün olan en fazla sayıda sivili öldürmektir 
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözcü İyad El-Bazm, 17'inci günde de devam eden işgalci rejim saldırıları hakkında basın toplantısı düzenledi.

El-Bazm, işgalin dün akşam saatlerinden bugün öğlen 12'ye kadar sürdürdüğü acımasız baskınlarda 182'si çocuk 436 kişinin şehit olduğunu, son birkaç saat içinde de onlarca kişinin şehit olduğunu bildirdi.

İşgal uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki tüm şehirlere ve bölgelere yüzlerce saldırı düzenleyerek son 24 saatte saldırılarını çılgınca yoğunlaştırdığını belirten El Bazm, işgalin, güvenli bölgelere giden Gazze halkının binalarını hedef aldığını kaydetti.

El Bazm, "İşgalin Gazze'deki halkımıza yönelik saldırganlığı ve faşist savaşındaki hedefi, mümkün olan en fazla sayıda sivili öldürmek, konut ve sivil tesisleri yok etmektir." dedi.

İşgalci rejimin ayrıca birçok bölgede onlarca çok katlı binayı yok ettiğini hatırlatan El Bazm, işgalin, özellikle çok sayıda evin bulunduğu yoğun nüfuslu mülteci kampları olmak üzere yerleşim bölgelerinin tamamını yok etmeye odaklandığı konusunda uyardı.

İşgalin, dağlık bölgelerdeki tahkimatı yok etmek için tasarlanmış muazzam yıkıcı kapasiteye sahip bombalar kullandığını ve bunların Gazze'deki konutların doğasıyla uyumlu olmadığını, bunun da tek bir baskında çok sayıda evin yıkılmasına yol açtığına dikkat çeken El  Bazm, bu nedenle çok fazla kişinin ölümüne neden olduğu ve çoğu kişinin de enkaz altında kaldığını bildirdi.

El Bazm, işgalin saldırılarında kullandığı bombaların yüzde 80'inden fazlasının Amerikan yapımı bombalar olduğunu vurguladı.

İşgal uçakları ve savaş makineleri tarafından kullanılan ateş yoğunluğunun Gazze Şeridi'nde benzeri görülmemiş bir düzeyde olduğunu söyleyen El Bazm, vatandaşların hayatını tehdit eden yüzlerce bombanın bulunduğunu, bunların birçoğunun henüz patlamadığını kaydetti.

El Bazm, dünyanın özgür insanlarına, siyonist işgaline, Gazze Şeridi'ndeki halka yönelik acımasız saldırılarını durdurması için baskı yapma çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir