• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yetimler Vakfı Filistin'e destek yardım standı kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurtiçi ve yurtdışında ihtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım çalışmalarında bulunan Yetimler Vakfı, Gazze'ye acil yardım çağrısıyla çalışma başlattı.

Aksa Tufanı operasyonu öncesinde farklı periyodlarla Filistin'e yardımlarını ulaştıran Yetimler Vakfı, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik başlattığı son saldırılar dolayısıyla stant çalışmasına yöneldi.

Filistin için başlatılan yardım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır, Gazze'ye yardım yapılması hususunda hayırseverleri duyarlı olmaya davet etti.

Yetimler Vakfı olarak Aksa Tufanı başladığı gibi Aksa'ya acil yardım çağrısıyla valilikten izin aldıklarını kaydeden Bozkır, "O günden bu yana Gazze'ye yardım ulaştırmaya devam ediyoruz. Sadece bu olaya binaen değil, vakfımızı kurduğumuzdan Gazze'deki yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Daha önceki saldırılarda Gazze'ye 2 ambulans aracı aldık." dedi.

"Müslüman kardeşlerimize yardımcı olalım, israil mallarını boykot edelim"

Aksa Tufanının başlamasıyla birlikte acil yardımlarını sürdürdüklerinin altını çizen Bozkır, "Hayırseverler, 'elimden bir şey gelmez, Gazze uzaktır, israile gücümüz yetmez' demesin. Herkes gücü nispetinde yardımlarını yapıp Yetimler Vakfı'na iletmesi durumunda bizlerde inşallah Gazze'ye ulaştırıyoruz. Saldırıların olduğu, füzelerin atıldığı ve binaların yerle bir olduğu yerlerde kardeşlerimize yardımları ulaştırdık. Bu da hayırseverlerin destekleriyle oldu." ifadelerini kullandı.

Müslümanların duyardı davranarak bir yandan imkân doğrultusunda Gazze'ye yardım etmesi öteki yandan işgal rejiminin mallarını boykot etmesi gerektiğini belirten Bozkır, "Ülkemiz Müslüman ve sayımız oldukça fazla. Her birimiz bir lira dahi verse oradaki Müslümanların ihtiyaçlarının büyük bir kısmını karşılarız. Yeter ki infak edelim ve oradaki Müslüman kardeşlerimize yardımcı olalım. Şayet 'elimizden bir şey gelmiyor' deyip geri çekilir, israil mallarını tüketirsek işgal rejimi daha da güçlenir ve kardeşlerimizi katletmeye devam eder." şeklinde konuştu.

Bozkır, "Müslüman kardeşlerimiz yardımcı oluyor. Yenihal Köprülü Kavşağındaki AVM önünde 3 kumbara standımız var. Ofis ve Ulu Camii gibi yerlerde de kurmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin bazı şehirlerinde de stantlarımız kurulu. Hayırseverler gerek banka gerek kumbara ve gerekse makbuzlu olarak Yetimler Vakfı'na bağışta bulunabilirler. Web sayfamızdan da bizleri takip ederek yardımları ulaştırdığımızı görebilirler." diye belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir