• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kadınlar, Gazze’de yaşanan soykırıma “sessiz çığlık” ile tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci siyonist çetelerin 14 gündür Gazze’de yaptığı soykırıma karşı, Müslümanlar dünyanın dört bir yerinde ayaklanırken, ülke liderleri ise basit bir kınamadan öte sadece yaşanan vahşeti seyretmekle kalmış durumda…

Malatya’da faaliyet yürüten STK’ların Kadın Kolları tarafından oluşan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, yaşanan vahşet ve soykırıma tepki göstermek amacıyla, Kernek Karagözlüler Camii bahçesinde “sessiz çığlık” eylemi düzenledi.

İnisiyatif adına İLKHA Muhabirine açıklamada bulunan Ayşe Bağcı, Filistin’deki kadın ve çocukların çığlıklarını, sessiz bir şekilde “sessiz çığlık” olarak duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

“Dünya’nın gözü önünde soykırım uygulanmakta”

Bağcı, “Bugün burada 15 gündür süren savaşta hun harca katledilen Gazze’li kadınları ve çocukları temsilen sessiz bir oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Onların bu çığlıklarını biz, sessiz bir şekilde ‘sessiz çığlık’ olarak burada duyurmaya çalışacağız inşallah. Artık bu zulme, bu acıya yüreklerimiz dayanmıyor. Çünkü dünyanın gözü önünde bir soykırım var ve soykırım halen şiddetli bir şekilde devam ediliyor. Gazze’nin sokaklarında acı kâbus gibi geziyor! Bırakın erkekleri, yaşlılar, kadınlar, çocuklar dahi artık acıdan ve üzüntüden ağlamayacak durumdalar. Bu görüntüleri görmek bizleri kahrediyor. İnşallah bu eylemlerle israil kendine gelir ve bu zulümlere bir son verir.” temennisinde bulundu.

“Müslümanların artık birlik olmaları ve yaşanan zulme “dur” demeleri gerekir”

Müslümanların artık birlik olmaları ve yaşanan zulme “dur” demeleri gerektiğini belirten Bağcı, “Bir yahudi ya da bir Hıristiyan katledilmiş olsa bütün dünya birlik olup ayağa kalkıyor, ama maalesef biz bunu yapamıyorduk. Ama İnşallah, dünyada ki Müslümanlar artık tek ses olmaya başladı ve bunun sonu gelecek inşallah. israil zulmü bitecek, buna inanıyoruz.” dedi.

“Filistin halkının haklı mücadelelerini desteklemek amacıyla meydanlardayız”

Filistinli Müslümanların inançları ve dinleri için savaştıklarını anımsatan Başcı, “Çünkü onlar gücün Allah’tan geldiğini biliyorlar. Yani israil büyük, Amerika büyük onlar için bunlar boş. İnanıyorum ki İnşallah muzaffer olacaklar. Bizler de Filistin halkının haklı mücadelelerini desteklemek ve onların yanında olduğumuzu göstermek amacıyla meydanlardayız.” diye kaydetti.

“Yaptığımız eylemler, yanlarında olduğumuzu onlara hissettiriyor ve onlara güç veriyor!”

Hedeflerinin zulmün olmadığı bir dünya olduğuna vurgu yapan Bağcı, “Biz; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmıyoruz. Bizler, Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve inanıyorum ki bu manevi güç onlara güç ve kuvvet veriyor. Bu eylemlerimiz, mitinglerimiz onların yanında olduğumuzu onlara hissettiriyor. Ve biz de bunu yapmak zorundayız. Filistin halkının belki buna ihtiyacı yok çünkü onlar öyle bir iman etmişler öyle bir iman gücüne sahipler ki ama bizim buna ihtiyacımız var. Biz yarın Rabbi’mizin huzuruna gittiğimizde, Rabbimiz; ‘Kardeşleriniz katledildiğinizde neredeydiniz? Diye sorduğunda Ya Rabbi; Biz de evimizde oturmadık, gözlerimizi yummadık, sokaklara döküldük, bu zulmün durması için gücümüzün yettiği kadar çabaladık, direndik ve mücadele ettik. Diyebilmek için bugün buralardayız.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir