• DOLAR 32.246
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2403.24
  • ...
Ankara'da Kudüs ve Gazze için bilgilendirme merkezi kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bilgilendirme merkezi hakkında açıklamalarda bulunan ASTP İcra Kurulu Üyesi Hanefi Sinan, ana teması 'İŞGAL BİTSİN HUZUR GELSİN' olan bilgilendirme merkezinde, Kudüs ve Gazze'deki son durumlar ile ilgili dezenformasyon haberlerinin önüne geçilmesi olduğu belirtti. 

Sinan, "Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Uluslararası Kudüs Gençlik Meclisi'nin birlikte organize etmiş olduğu Kudüs ve Gazze özelinde bilgilendirme merkezi bugün faaliyete geçmiş durumda. Takdir edersiniz ki kamuoyunda çok farklı bilgiler dolaşıyor ve bu bilgilerin bir bölümü kirli bilgi, dezenformasyona uğramış bilgi ve bu maalesef herkesi rahatsız ediyor, herkese zarar veriyor. Mevcut sürecin içerisinde mazlum ve zalimin birbirine karışmasına vesile olacak adımlar oluyor ve bu bilerek ve istenerek yapılan bir süreç. Doğal olarak da bu bilgiyi birbirinden kirli ve temiz bilgiyi birbirinden ayıklamaya yönelik ve temiz olan, sağlıklı olan bilgiyi kamuoyuyla daha net bir şekilde paylaşmaya yönelik bir çalışma, bir merkez. Bu merkez yaklaşık 25 senelik bir tecrübeye sahip. Aynı zamanda Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu özelinde bakıldığında. Platform bileşenlerinin büyük çoğunluğu kriz bölgelerinde insani yardım, insan hakları ve insani diplomasi alanlarında hizmet vermiş kurumlar ve bölgede bugünle sadece bugün özelinde değil yıllardır bilgi akışı var olan kurumlar ve bu bilgi akışı da çok sağlıklı bir şekilde işleyen yapılar. Bu yapılarımız üzerinden bilgiler ayıplanacak ve kirli olan bilgiler deşifre edilecek. Bu deşifre edeceğimiz platform ise Twitter hesabımız Twitter hesabımızdan 'ASTPANK' hesabımızdan Allah nasip ederse bu kirli bilgileri mevcut kamuoyuyla paylaşacağız ve bunun doğru olan bölümünü de onlarla ilişkilendirilmiş olacağız. Onun haricinde genel bilgilerle ilgili burada sunumlarımız olacak ancak Twitter hesabımızı sağcı kirli bilginin ayaklanmasına yönelik çalışmalarda kullanacağız. Bununla ilgili de kamuoyunun bize özelikle bu konuda ulaşan bilgilerle ilgili bizim kurumumuza özelden bir sunumda bulunur, bir bilgi akışı sağlarlar ise biz bütün bilgileri yerinden merkezinden sağlıklı bir şekilde alıp onlara tekrar dönebilme imkânımız var.” dedi.

Konuşmanın devamında Sinan, “Bu bilgileri biz bölgede ve işte bugünkü ölçüde Hamas'ın direndiği Gazze Şeridi'nden ve Batı Şeria'da bulunan sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmış olduğu insani yardım ve insan hakları eksenli çalışmış olduğu kurumlar, bölgede bulunan basın yayın kuruluşları ile direk temasla bu sağlıklı bilgiye ulaşmamız mümkün. Onun yanı sıra da bölgedeki idari kadrolara da ulaşmamız bu çerçevede mümkün. Ancak birtakım karartmalar söz konusu, bir takım kısıtlamalar söz konusu. Buna rağmen iletişim kanallarını diri tutmak için gayret sarf ediyoruz. Her halükârda bölgeye öyle ya da böyle farklı kanallarla ulaşabiliyoruz ve o bilgileri çek edip neticesini kamuoyuyla paylaşabilecek pozisyonda. Bütün bilgileri aktarmak niyetinde değiliz. Sadece kirli bilgi yani dezenformasyon olanlara uğramış bilgiyi deşifre etmek ve onun doğrusunu kamuyla paylaşmaya yönelik bir çalışma olacak bu. Temel amacımız bu direnişin yani mevcut sürecin içerisinde 'İŞGAL BİTSİN HUZUR GELSİN' temel sloganıyla süreci başlattık. Yani bu süreç işgal bitmeden huzura ulaşmak mümkün değil ama en azından kriz döneminde bu bilgi akışını sağlıklı bir şekilde yapmak için kararlıyız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir