• DOLAR 32.689
  • EURO 35.229
  • ALTIN 2445.111
  • ...
Katliama büyük tepki “KINAMA DEĞİL HAREKET BEKLİYORUZ”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin soykırım girişimi olan Ehl-i Arab Hastanesi bombardımanında yüzlerce kişi şehid oldu. Saldırının ardından sokaklara dökülen vatandaşlar, siyonistlerin saldırısına tepki gösterdi. Meydanı dolduran binlerce kişi artık kınamaktan öteye geçerek ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, siyonist işgalcilerin Gazze'ye yönelik sürdürdüğü bombardımanı telin etmek amacıyla konsolosluk önünde yoğun katılımla basın açıklaması düzenledi. Konsolosluk önünde toplanan bazı gruplar ise konsolosluğa havai fişek fırlatarak yaşanan katliama tepki gösterdi. Meşalelerin yakıldığı gösteride, Filistin ve HAMAS lehine, işgal rejimi aleyhine sloganlar atıldı. Basın açıklaması öncesinde bir konuşma yapan HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, israilin sadece demir kubbeler ardından Müslümanlarla savaşabileceğini, DNA'larında korkaklık olduğunu söyledi.

BARBARLAR GAZZE'DE SOYKIRIM UYGULUYOR

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerafettin Güler, "Ey Müslümanlar! Gazze'de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var. Gazze'nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze'de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze'de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze'de soykırım uyguluyor. Ama İslam âlemi sessiz, Dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır. " dedi.

MARDİN

Mardinliler, siyonist işgal rejiminin dün akşam Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar ve Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'ni bombalamasında yüzlerce şehit ve yaralı olmasını kınamak için bir araya geldi. Filistin'e dualar edilirken siyonist işgalcilere lanet edildi. Mardin'in Kızıltepe ilçesin STK ve Partilerin birleştiği programda Kızıltepeli vatandaşlar, saldırılarda şehid olan Gazze'liler ve katliamları lanetlemek için Kenan Kösen Cami Otogar alanında bir araya geldi. Programda HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanı Abdullah Kavan, Kanaat Önderi Molla Mahmut Kılınç, Eğitimci Rauf Memiş, Yeniden Refah Partisi Mardin İl Başkanı Mahmut Özer'in dışında birçok kişi katılım sağlayıp konuşma gerçekleştirdi.  Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Filistinliler için dua edildi. Sık sık "kahrolsun israil", "katil israil", "Kızıltepe'den Gazze'ye direnişe bin selam" sloganları atıldı.

ŞANLIURFA

Siyonistlerle diplomatik olarak bütün ilişkilerin kesilmesi gerektiğini ifade eden Şehadet Özek, "Kınamaktan öte yapmamız gereken şeyler lazım. Artık sınırların açılması lazım. Halkı bu konuda teşvik edip serbest bırakmak gerekiyor. Artık kavli duadan çıkıp fiili duaya yönelmek lazım. Konsoloslukların artık korunmaması gerekiyor ve ülkelerine gönderilmesi gerekiyor. Hatta bizim konsoloslukların da geri çekilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde tepkimizi koyabiliriz. Diplomasi olarak onlarla bütün ilişkilerimizi kesmemiz gerekiyor. Bu saatten sonra ikili ülke ilişkilerinden ziyade Müslüman kardeşlerimizin canını koruma altına almalıyız ve bu minvalde adımlar atılmalı. Müslümanlar olarak biz her şeye hazırlıklıyız, sadece yöneticilerden bize bu konuda davet gelmeli." dedi.

"BU SÜREÇTE İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALMASI GEREKİYOR"

Filistin için herkesin sokağa dökülmesi gerektiğini söyleyen Mavi Marmara Gazisi Eyüp Yaşar, "Ciddi bir şekilde sokaklara dökülmemiz gerekiyor. Tüm ülkelerde olduğu gibi burada da halk sokaklara döküldüğü zaman devlet başkanının eli güçlenmiş olur. Gerekirse başkonsolosu kovabilir, gerekli farklı adımlarda atabilir. Bu yüzden bizim ilk önce kendimiz bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sosyal medyaya ve çevremize duyurmamız gerekiyor. Bu yüzden elimizden geleni yapalım. Bütün ailemizi ve çevremizi meydanlara çağıralım. Arabamıza, evimizin balkonuna bayrak asmamız lazım veya boynumuza bir Filistin atkısı almamız lazım. Bunu yaptığımız zaman devlet başkanının da başkonsolosu buradan sınır dışı etmesini isteyebiliriz. Bunu yapması gerekiyor. Bugün Kolombiya yaptı bunu ve Kolombiya'yı tebrik ediyoruz. Türkiye'nin de bunu yapması gerekiyor. En azından bu süreçte ilişiklilerini askıya alması gerekiyor." diye konuştu.

"KONSOLOSLUKLARIN KAPATILMASI VE GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR"

Ali Taş ise tepkisini ortaya koyarak "Kınamaktan öte artık elle tutulur bir şeylerin yapılması lazım. Biz sokaklara çıkıyoruz ama bir işe yaramıyor. Bunun artık ciddi bir şekilde söylenmesi gerekiyor. Siyasiler olarak gereken tepkinin verilmesi gerekiyor. En azından konsoloslukların kapatılması ve gönderilmesi gerekiyor. Duruma insan olarak bakmamız gerekiyor nerede bir insan ölürse bizim orada olmamız gerekiyor. Orada bir insanın tırnağına dahi zarar gelirse biz de ülke olarak müdahale etmemiz gerekiyor ama bunun laf ile değil icraatla olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP

Yüzlerce Filistinlinin katledildiği hastane saldırısına tepki göstermek için Gaziantep’te toplanan öfkeli kalabalık, sık sık sloganlar atarak siyonist işgal rejimini ve işgalcilerin zulmüne sessiz kalan ülkeler ile liderlerini sert bir dille kınadı. HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı başta olmak üzere Gönüllü Kuruluşlar Platformu'nun (Gönül-Kur) öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, siyonist işgal rejimi tarafından Gazze'deki bir hastaneye yönelik düzenlenen ve yüzlerce Filistinlinin katledildiği saldırıyı protesto etmek için kent meydanında düzenlenen protesto gösterilerinin ardından araçlarıyla konvoy halinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı önüne gitti.

BURSA

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı tarafından "Özgür Kudüs için Kıyamdayız" sloganıyla yatsı namazı sonrasında Bursa Ulu Camii avlusunda bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması öncesinde HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, bir selamlama konuşması yaptı. Halkı Müslüman olan ülkelerin liderleri vatandaşlar gibi yapılan bunca vahşeti sadece kınamakla yetindiklerini belirten Şimşek, "siyonistlerin her gün şiddetle artan saldırılarına onlarda biraz daha şiddetini artırarak sadece kınamakla kalıyorlar. Vatandaşlar saldırıları kınayabilir. Ama devletler kınamamalıdır. Devletler yaptırıma gitmelidirler. Bütün İslam ülkeleri bir araya gelip her birinin bir kova su dökmesiyle sel olacak bir terör şebekesi olan israile karşı sadece kınamakla yetinmek dökülen Müslüman kanlarının daha fazla akmasına sebebiyet verir." şeklinde konuştu.

ŞIRNAK-CİZRE

Cizreliler, siyonist işgal rejiminin dün akşam Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar ve Baptist (Ehli Arab) Hastanesi'ni bombalamasında yüzlerce şehit ve yaralı olmasını kınamak ve gıyabi cenaze namazı için bir araya geldi. Filistin'e dualar edildi, Siyonist teröristlere lanet yağdı. 25 STK'nın birleştiği Şırnak Şehr-i Nuh Platformu ve Kudüs sevdalısı Cizre halkı, saldırılarda şehid olan Gazze'liler için gıyabi cenaze namazı ve katliamları lanetlemek için Huzur Cami önünde bir araya geldi. Yatsı namazından sonra İlçe müftüsü Süleyman Baran tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası Filistin halkı için dualar edildi.

ŞANLIURFA-SİVEREK

Filistin’e destek işgalcilere tepki amaçlı yürüyüş düzenleyen Siverekliler, Kanlıkuyu Parkından Üçgen Parkına yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde Filistin bayrakları, pankartlarla yürüyen Siverek halkı, işgall rejimine lanet, Filistin’e HAMAS’a destek sloganları, tekbir eşliğinde Üçgen Parkının yanında toplanarak, açıklamalarda bulunuldu.bSiverek’teki Gazze Platformu adına Sezai Çetin tarafından basın açıklaması okundu.

ADIYAMAN

Siyonist terör şebekesine karşı HAMAS tarafından başlatılan Aksa Tufanı operasyonunu desteklemek için bir araya gelen Adıyaman STK'ları "kahrolsun israil" sloganlarıyla basın açıklaması düzenledi. STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Emin Çil, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur" diyerek, siyonizme karşı onurluca direnenlere omuz veriip kutlu direnişi selamladığını belirtti.

ANKARA

Ankara'da İslami STK'ların organizasyonuyla Ankaralılar, işgalci israilin Filistin'de hastane saldırısının ardından Kocatepe Camii'nde bir araya geldi. Öğle namazı öncesi Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar Hoca'nın yaptığı duanın ardından öğle namazı eda edildi. Binlerce Ankaralı namazdan sonra Kocatepe Camii avlusunda saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından ise Ankara Valiliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Ankaralılar, hastane saldırısını protesto ederken İslam dünyasının harekete geçmesi için sloganlar atıldı.

SİİRT

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonrası HÜDA PAR öncülüğünde Siirt halkı sokaklara dökülmüş, işgal rejimi ve destekçilerini lanetlemişti. Bugün de HÜDA PAR, Gazze'ye destek çadırı kurdu. İşgal son bulana ve İslam ülkelerinin liderleri somut bir adım atıncaya kadar destek çadırı, eylemler ve basın açıklamalarının devam edeceğini ifade eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, her gün saat 20.00'da Siirt halkını "Gazze'ye Destek Çadırı"na beklediklerini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir