• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Bu katliam Hristiyan bölgesinde olsaydı dünya ayağa kalkardı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci çetelerin 13 gündür bombardımana tuttuğu Gazze’de; çocuk, kadın, yaşlı demeden yaptığı katliama bir tepkide Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanlığından geldi. İl Başkanı Veysel Fırat, israilin, Avrupa’nın kendilerine uyguladığı soykırım politikasını şimdi kendilerinin Filistin’e uyguladığına dikkat çekti.

Fırat, “israil devletinin kurulması için gerekli insan kaynağını bulamayan kurucular bu duruma o kadar memnun oldular ki her ölüm onların gözlerini parlatıyordu. Kendi ırkından birilerinin vahşice öldürülmesinden beslenen ve zevk alan bir devlet geleneğinin, genişlemesi ve vaat edildiğine inandıkları toprakları almak için yaptıkları savaşı insani ve ahlaki boyutta beklemek ahmaklıktan öte değildir.” diye belirtti.

“Ne kadar çok insan öldürürsek o kadar başarılıyız politikası vardır, hastaneyi vurmalarının sebebi de budur”

“Onların genlerindeki kod, karşında bir güç varsa tabii ol kendine zarar getirme ve pusuda bekleyerek güçlenip fırsatın gelmesini bekle.” diyen Fırat,  “Güçlenip eline fırsat geçince de vahşi hayvan gibi ol önüne çıkan herkesi fırsat eline geçmişken öldürebildiğin kadar öldür. Öldürme şeklin ve öldürülen insanın çeşidi hiç önemli değildir. Öldürülen kişilerde sivil, çocuk, kadın, hasta, yaşlı ayrımı yapmazlar. Onlardan farklı olması öldürülmek için yeterli bir sebeptir. Önemli olan öldürebildikleri insanların kelle sayısıdır. Ne kadar çok insan öldürürsek o kadar başarılıyız politikası vardır. Hastaneyi vurmalarının sebebi de budur. Bir bomba ile daha çok insanı öldürmenin peşindeydiler. Hastane çevresinde insan sayısının fazla olduğunu bildikleri için bu saldırıyı seve seve yaptılar ve şimdi çok mutlular.” ifadelerini kullandı.

“Eğer bu katliam Müslüman beldesinde değil de Hristiyan bölgesinde olsaydı dünya ayağa kalkar İsrail de taş üstünde taş bırakmazlardı”

"Avrupa devletleri ekranlardaki çocuk parçalarından, gözyaşları ve feryadı figandan haz alıyor. Bu olay onlar için bir sinema filmi. Bu filmin Rambo’su israil, öldürülmesi gereken acınmayacak olan Rambo’nun kurbanları da savunmasız Filistin halkıdır. Onlar olaya film niyetine baktıkları için garip gelmiyor ve tepki vermiyorlar. Avrupa devletleri filmin yapımcısı zaten. Bu durum daha teşvik edici oluyor ve israil daha da saldırganlaşıyor." ifadelerini kullanan ve Birleşmiş Milletlerin tartışmalı bir kurum haline geldiğini kaydeden Fırat, şöyle devam etti:

“Şimdiye kadar aldıkları kararlarla zaten cibilliyetini belirtmişti ama son Gazze olayında gördük ki bu kurum sadece Avrupa devletlerine hizmet ediyor. Dünyada ki herhangi bir olay Müslümanlara zarar veriyorsa pasif kal ya da destekle ama ucu Hristiyanlara ya da Müslüman olmayanlara dokunuyorsa hemen müdahale et ve varlığını göster. Bütün kararlar bu politika üzerine alındığı için hiçbir şey beklemiyorum. Eğer bu katliam Müslüman beldesinde değil de Hristiyan bölgesinde olsaydı dünya ayağa kalkar israilde taş üstünde taş bırakmazlardı. israilin yaptığı katliamı, ABD, Avrupa Ülkeleri ve Birleşmiş Milletlerin Gazze’deki tutumunu nefretle kınıyor, Mazlum Filistin halkına beşerden gelemeyen ve gelemeyecek olan yardımı ve kurtarılmayı Allah'tan bekliyoruz.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir