• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Gazze'de 4 hastane hizmet dışı kaldı, diğerleri ise felaketin eşiğinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada işgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 3 bin 785 kişinin şehit olduğu, 12 bin 493 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İşgal saldırılarında şehit olanlardan 40'ının sağlık personeli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, işgalci rejimin ayrıca kasten 23 ambulansı hedef alarak tamamen imha ettiği ifade edildi.

Şu ana kadar 19 sağlık kuruluşunun hedef alındığı aktarılan açıklamada, işgalci rejimin, sağlık kurumları ve tesislerine yönelik ihlallerine devam ettiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gazze bölgesinde ve kuzey kesiminde bulunan 14 sağlık merkezinde elektrik kesintisi ve yakıt sıkıntısı nedeniyle çalışmaların durduruldu belirtilen açıklamada, Beyt Hannun, Al-Dara, Karama ve Uluslararası Göz hastaneleri olmak üzere 4 hastanenin doğrudan işgal tarafından vurulması nedeniyle hizmet dışı kaldığı ifade edildi.

 Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin doluluk oranının yüzde 150'yi bulduğu belirtilen açıklamada, şehitlerin ve hastaların hastane koridorlarında tedavi edildiği aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı, 18 sağlık ocağında ilk bakım hizmetini sürdürmek için çalışmalarını seferber etti

Hastanelerde ilaç, tıbbi malzeme ve yakıt stoku yok.

Sağlık ekipleri, çoğu tükenen ilaç ve tıbbi malzemelerin tükenmesi korkusuyla büyük endişe duyuyor.

Gazze Şeridi'ndeki hastanelere tıbbi malzeme ulaştırılmasında herhangi bir gecikme daha fazla yaralı ve hasta kaybetmemize neden olacaktır.

Uluslararası toplumlardan ve insani kurumlardan Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin acil tıbbi ihtiyaçlarının hızlandırılmasını talep ediyoruz

Saldırı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için, sağlık ekiplerinin, hastanelerin, ambulansların ve sığınma yerlerinin korunması için ilgili tüm taraflara çağrımızı yineliyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir