• DOLAR 32.381
  • EURO 34.688
  • ALTIN 2399.96
  • ...
Üretimini yaptıkları çileklerle hem ülke hem de aile ekonomisine katkı sunuyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kale İlçesi'nde 7 kadının bir araya gelerek üç yıl önce kurduğu 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından 30 dönümlük bir alanda üretimi yapılan ve mayıs ayında ilk hasadı yapılan çilekte şimdilerde son hasat yapılıyor.

Kooperatif üyeleri kadınlar tarafından titizlikle hasadı yapılan çilekler, şeffaf plastik paketlere konularak kilogramı 50 TL'den satılıyor.

İLKHA Muhabirine konuşan üreticiler, hem ülke ekonomisine hem de aile ekonomisine katkı sağladıklarını, mayıs ayında başladıkları hasatta sona gelindiği ve yoğun talepten dolayı siparişlere yetişemediklerini söylediler.

"Hem ülke ekonomisine hem aile ekonomisine katkıda bulunuyoruz"

Sibel Altınok

Yaklaşık 3 yıldır çilek üretimi yaptıklarını belirten 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Sibel Altınok, "Burada kooperatif olarak çilek üretimi yapıyoruz. Kooperatifimiz 3 yıl önce kuruldu ve 12 ortaktan oluşuyor. Mayıs ayında toplamaya başlıyoruz ve kasım ayında sona eriyoruz. Şu anda sezonun sonundayız. 15-20 gün içinde bitirmiş olacağız. Hem toptan hem de perakende satışımız mevcuttur. Şu an kilosunu 50 TL’ye satıyoruz. Günlük 100-150 kilo topluyoruz, siparişlere yetişemiyoruz. Çiçeklerimizin tadını bir alan bir daha istiyor. Birçok aile bu kooperatif sayesinde geçimini sağlıyor. Hem ülke ekonomisine hem aile ekonomisine katkıda bulunuyoruz." diye konuştu.

"Siparişlere yetişemiyoruz"

Sevgi Altınok

Kooperatif üyesi Sevgi Altınok, "Kooperatifimizi kurduktan sonra bahçeyi kiraladık, fideleri ektik ve üretime başladık. Burada 3 senedir çilek üretimi yapıyoruz. Üretimimiz mayıs ayından başlıyor ve kasım ayına kadar sezonumuz devam ediyor.  Topladığımız çilekleri paketledikten sonra marketlere satıyoruz. Çok güzel ve müthiş bir aroması var. Siparişlere yetişemiyoruz." diye kaydetti.

"Verimden çok memnunuz"

Sadullah Altınok

Kooperatifi ailelere istihdam sağlaması için kurduklarına vurgu yapan Sadullah Altınok, "Kooperatifin tescil belgesini de aldık. Üçüncü yılına girdik ve 13 aile buradan geçimini sağlıyor. Çok şükür verimden de çok memnunuz." dedi.

"Kadınlar tarladan topluyor biz de götürüp satıyoruz"

Rüstem Çetinkaya

Ekimini yaptıkları çilek çeşidinin yediveren olduğu için her dönem verim alabildiklerini ifade eden Rüstem Çetinkaya, çileklerin kadınlar tarafından toplandığını ve kendilerinin de götürüp sattıklarını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir