• DOLAR 32.245
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2441.517
  • ...
Pastırma sıcakları başladı mı? Pastırma yazı ne zaman başlıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk arasında pastırma sıcakları olarak bilinen çoğunlukla ekim ayının sonundan başlayarak Kasımın ortasına kadar devam eden ve sonbahar aylarında sıcak yaz günlerini anımsatan sıcakların ne zaman başlayacağı merakla araştırılıyor.. Peki pastırma yazı ne zaman başlayacak?

PASTIRMA SICAKLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminini açıkladı. Buna göre 3 il için turuncu 1 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı verildi. 

Ancak  yarından itibaren artacak sıcaklıkla "pastırma yazı" başlayacak. 

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, iç ve doğu kesimlerde 3-5 derece azalacak. 

Ülke  genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kayseri, Sivas ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

SICAKLIKLAR ARTACAK

İstanbul'da , sıcaklığın  21 derece olması sonraki günlerde daha da artması bekleniyor. 
Ankara 18 derece, yaz havası yaşayan Antalya'da hava sıcaklığının 26 derece olması öngörülüyor. Sonraki günlerde sıcaklıklar daha da artarak pastırma yazı başlayacak. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir