• DOLAR 32.38
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2406.834
  • ...
İşgalci ABD'den siyonist işgal rejimine açık destek: Biden, "israil'e daha önce görülmemiş askeri yardım'' sözü verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv'de siyonist rejim sözde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, "Kongreden daha önce görülmemiş bir askeri paket isteyeceğim. Gazze ve Batı Şeria için 100 milyon dolarlık bir yardım sağlayacağız. Bu yardımlar Hamas'a değil Filistinlilere gidecek" dedi.

Biden, işgal rejiminin, dünyadaki Yahudiler için güvenli bir yer olarak kurulduğunu söyleyerek, "Bunun için kuruldu, eğer İsrail olmasaydı, mevcut olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi. İsrail'in Yahudiler için yeniden güvenli bir yer haline gelmesi için ben size söz veriyorum elimizden gelen ne varsa onu yapacağız." açıklamasını yaptı.

Biden, "Bir yolu takip ediyoruz, bir yol izliyoruz ki İsrail ve Filistin halkları bir arada onurlu bir şekilde yaşayabilsinler. Bunun için iki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz ki komşularıyla yaşayabilsinler. Benim hedefim bu, amacım bu. Olanları durup izlemeyeceğiz, yalnız değilsiniz. Esirleri geri getirmek için uğraşıyoruz. ABD başkanı olarak esirlerden daha büyük bir önceliğim yok.

İsrail hükümeti ile yakın temaslar sürdürdük. Ülkelerini korumaları için ne gerekiyorsa onlara sağlayacağız. Kongreden daha önce görülmemiş bir askeri paket isteyeceğim. Gazze ve Batı Şeria için 100 milyon dolarlık bir yardım sağlayacağız. Bu yardımlar Hamas'a değil Filistinlilere gidecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir