• DOLAR 32.371
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2384.361
  • ...
Dört kardeş yardım kuruluşundan Afganistan'da yüzlerce aileye nakdi yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı, Afganistan İslam Emirliği'nde meydana gelen depremin yaralarını sarmaya devam ediyor.

Depremin ağır etkisinin görüldüğü çöl ikliminin hakim olduğu bölgedeki köylerde konteynır kent kuran dört kardeş yardım kuruluşu, ihtiyaç sahibi olan depremzede ailelere nakdim yardımda bulundu.

Yüzlerce aileye nakdi yardımda bulunan dört kardeş yardım kuruluşu, depremde ailelerini kaybeden yetimlere de yardımda bulundu.

Depremde 4 erkek çocuğunu ve eşini kaybeden iki çocuğuyla hayatta kalan bir aileyi de ziyaret eden kardeş yardım kuruluşları, aileye nakdi yardımda bulundu.

Afganistan deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Yetimler Vakfı Temsilcilerinden M. Ali Aysun, depremin meydana geldiği bölgede halkın hem barınma hem de diğer muhtelif ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Aysun, "7 Ekim'de meydana gelen depremde 2 bin 500 kardeşimiz vefat etti. Havanın soğuk olması, şiddetli rüzgarın etkili olmasından dolayı çadırlarda barınamıyorlardı. En çok hasarın olduğu ve mağduriyetlerin yaşandığı köylerde konteynır kentlerin yanı sıra hayırseverlerin desteğiyle nakdi yardımda bulunuyoruz. Zindecan bölgesindeki köylerde yardımlarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü Abdulvehap Kaplan ise, depremde etkilenen bölgelerde barınma için kurdukları konteynırların yanında yüzlerce ihtiyaç sahibi depremzedeye nakdi yardımda bulunduklarını belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir