• DOLAR 32.404
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2384.52
  • ...
Hamas: Tüm milletin onur ve şerefini...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Bismillahirrahmanirahim

Hamas hareketinin Beyrut'ta Mescid-i Aksa'daki sel savaşı ve Gazze Şeridi'ne karşı devam eden Siyonist saldırganlığa ilişkin basın toplantısı

Gazze Şeridi'nde kahraman direniş savaşçıları olarak görev yapan sabırlı halkımız

Anavatanımızın tüm meydanlarında, mülteci kamplarında ve diasporada büyük Filistin halkımızın kitleleri
Arap ve İslam milletimiz, liderlerimiz, halklarımız, teşkilatlarımız, halk, siyasi ve dini hareketlerimiz,

Dünyanın özgür insanları ve bugün halkımızın haklı davasının ve meşru mücadelesinin yanında duran herkes, Gazze Şeridi'nde ve her yerde yüce Filistin halkımızın şehit kafileleri için önünüzde dua ediyor, yaralı ve yaralılara Yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Gazze Şeridi'nde kendi topraklarında konuşlanmış insanlarımıza karşı on iki gün boyunca bir dizi korkunç katliam ve soykırım savaşıyla karşı karşıyayız.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan savunmasız sivillerin başlarına ve evlerine yağan top ve füze yağmuru karşısında,  Amerika'nın işgale açık ve mutlak desteği, bazı Batılı ülkelerin işgale karşı önyargısı ve uluslararası toplumun Gazze Şeridi'ne karşı ilan edilen bu barbar savaşı kınama ve suç sayma konusundaki başarısızlığı ışığında, işlenen korkunç katliam ve menfur suç geliyor. Siyonist terörün elleriyle Gazze şehrinin merkezindeki Baptist Hastanesi'ne karşı yapılan ve 500'den fazla kişinin öldüğü, sadizm ve suçluluğun kayıtlar dışında eşi benzeri görülmemiş iğrenç bir faşist katliamda, 500'den fazla kişinin öldüğü, yüzlerce yaralı ve yaralının olduğu bir olay. yetmiş yılı aşkın süredir topraklarımıza tüneyen bu ırkçı, terörist oluşum, modern çağın en korkunç katliamlarından biri olarak kabul ediliyor.

İşgalin Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik saldırganlığının ve soykırım savaşının dünyanın gözü önünde devam ettiği, altyapı, hastaneler, ambulans ve acil durum ekipleri, camiler, kiliseler, okulların hedef alınmasının arttığı bir dönemde, ve stadyumlar ve Gazze Şeridi'ndeki iki milyondan fazla Filistinli vatandaşın elektrik, su ve yiyeceklerinin kesilmesi. Şu ana kadar sayısı 3 bin 200'ü bulan şehit kafilelerinin yükselişi ve sayıları 11 bini aşan binlerce yaralı ve yaralının çektiği acı ve zorbaların acıları göz önüne alındığında, Sayıları yarım milyonu aşan Filistinli yerinden edildi. 

Aşağıdakileri onaylıyoruz:

Birincisi: Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları ve Filistin Direnişinin yürüttüğü, yurt içinde ve yurt dışında halkımızın sahiplendiği Mescid-i Aksa Savaşı, halkımızın meşru bir hakkıdır. işgalin devam eden saldırganlığı ve dünyanın artan teröre son verme konusundaki sessizliği ve başarısızlığı karşısında kendilerini, topraklarını ve kutsallarını savunmak, halkımızın özgürleşmesine yönelik tüm hak ve isteklerini inkar etmektedir. karaya çıkın ve ona dönün.

İkincisi: Yetmiş yılı aşkın süredir faşist Siyonist yapılanmaların en korkunç katliamlarına, barbar katliamlarına maruz kalan Filistin halkımızın iradesi kırılmamış, işgale direnme kararlılığı zayıflamamış, aksine meşru ulusal haklarını savunma yolunda ilerleme kararlılığını her zaman artırdılar.

Üçüncüsü: Gururlu Gazze'deki halkımızın dillere destan kararlılığını, yiğit direnişimizi sahiplenmesi ve dayanışmasını, topraklarındaki kararlılığını ve metanetini, topraklarından sürülmeyi ve yerinden edilmeyi reddetmesini saygıyla anıyoruz. kanlarıyla, mücadeleleriyle, fedakarlıklarıyla Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın zaferini, tüm milletin onur ve şerefinin savunulmasını hedefliyoruz.

Dördüncüsü: Siyonist işgalin Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı yaptığı korkunç katliamlardan ve soykırım savaşından Amerikan yönetimini ve işgali destekleyen ve işgale karşı önyargılı olan Batılı ülkeleri tamamen sorumlu tutuyoruz.

Beşincisi: Siyonist işgale Amerikan yönetiminden yeşil ışık yakılması ve siyasi, diplomatik, askeri ve medya desteği, Batı'nın önyargısı ve işgalin Gazze Şeridi'ndeki halkımıza yönelik saldırganlığında suç ortaklığı ve Güvenlik Konseyi'nin bu konuda başarısız olması. İnsani ateşkes kararı almaları, onların peşini bırakmayan bir rezalet olarak kalacak, katillere karşı önyargılarını ortaya çıkaracaktır.Çocuklar ve kadınlarla ilişkilerde uygulanan çifte standart politikası, halkımızın meselesini ve onların meşru haklarını açığa çıkarmaktadır.

Altıncı: İşgal propagandası ve Siyonist-Amerikan-Batı medyasının yanlış bilgilendirme politikası, direnişi ve Filistin halkımızı şeytanlaştırmayı başaramadı ve bugün çocuklara, kadınlara ve savunmasız sivillere karşı terör, cinayet ve soykırım uygulayanların gerçeği ortaya çıktı.

Bu bağlamda aşağıdakilere çağrıda bulunuyoruz:

Birincisi: Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkımıza, Arap ve İslam ülkelerimize, milletimize ve dünyanın özgür halklarına yönelik Siyonist saldırganlığın derhal durdurulması, Filistinlilerimizin karşı çıktığı soykırım savaşını durdurmak için ciddi ve sürekli eylemlere geçilmelidir. Gazze Şeridi'nde insanlar mağdur ediliyor.

İkincisi: Yardım, insani, tıbbi ve gıda yardım konvoylarını getirmek için geçiş noktalarını açmak ve Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri kurtarmak ve yaralılara ve yaralılara hizmet sağlamaya devam etmelerini desteklemek için entegre hizmetlere sahip sahra hastanelerinin hızla kurulması.

Üçüncüsü: UNRWA'yı Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mültecilere yönelik insani sorumluluklarından vazgeçmemeye, sağlık, eğitim ve diğer tüm alanlarda çalışmalara başlamaya çağırıyoruz.

Dördüncüsü: Batı Şeria'daki halkımızı ve 1948'de işgal edilen Filistin'deki halkımızı, Siyonist düşmana karşı ayaklanmaya, tüm şehirlerde, köylerde ve kamplarda onunla çatışmaya çağırıyoruz. Soykırım savaşını ve Gazze Şeridi'ne yönelik Siyonist saldırıyı reddeden gösterilerine, oturma eylemlerine ve faaliyetlerine devam etmeleri için Arap ve İslam milletimize ve dünyanın özgür insanlarına çağrıda bulunuyoruz:

  • Filistin halkımız ve Arap ve İslam milletimizin halkları, önümüzdeki Cuma günü tüm şehir ve meydanlarda seferber olmalı, miting yapmalı ve gösteri yapmalıdır ki, özgür milletimizin Filistin'e destek ve Filistin'i reddediş selinin şahit olduğu bir gün olsun. Gazze Şeridi'nde halkımızın maruz kaldığı soykırım.
  • Aynı zamanda, tüm ülkelerdeki özgür dünya halklarını, gelecek Pazar günü, kükreyen kalabalıklarla, Filistin davasının adaletini desteklemek ve Filistin halkımıza karşı işlenen katliamları, savaş suçlarını ve soykırımı reddetmek için gösteri yapmaya çağırıyoruz. Gazze Şeridi'nde.

Beşincisi: İşgalci Siyonist oluşumun tüm Arap ve İslam başkentlerindeki büyükelçileri ihraç edilmeli, onunla her türlü normalleşme, koordinasyon ve işbirliği durdurulmalı, ona karşı her türlü boykot etkinleştirilmeli ve bu varlığın izole edilmesi ve entegrasyon girişimlerinin engellenmesi için ciddi adımlar atılmalıdır. Arap ve İslam ulusumuzun bedenine.

Altıncı: Filistin Yönetimi ve insan hakları örgütleri, işgal liderlerinin işlediği suçlardan, katliamlardan ve savunmasız halkımıza karşı uyguladıkları soykırım politikasından (sonuncusu Filistin'deki katliam) dolayı acilen Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde dava açmak üzere harekete geçiyor. Baptist Hastanesi.

Yedinci: İşgali destekleyen ve halkımızın maruz kaldığı acımasız yok etme savaşının ortağı olan Amerikan başkanıyla bugün yapılması planlanan zirvenin iptal edilmesi kararını takdir ediyoruz. Halkımızın kendisini, topraklarını ve kutsallarını savunması için, bunların ortadan kalkmasına ve halkımızın kurtuluş özlemlerinin gerçekleşmesine kadar her türlü yetkilendirmenin etkinleştirilmesi, başkenti Kudüs olan tam egemen bir Filistin devletinin geri dönüşü ve kurulması.

sonunda,

Halkımızın salih şehitlerine rahmet, yaralı ve yaralılara acil şifalar, Gazze Şeridi'ndeki sabırlı ve metanetli halkımıza, El Kassam Tugayları ve askerlerine gurur ve gururla selamlar. Toprağımızı, mukaddesatımızı ve esirlerimizi savunmak için tetiği çeken Filistin direnişinin kahramanları.Mescid-i Aksa seli devam ediyor ve halkımızın birliği, kurtuluş ve geri dönüş arzularımız gerçekleşene kadar devam edecek. Başkenti Kudüs olan tam egemen bir Filistin devleti.

(Ve bu, zafer veya şehitlik cihadıdır)

İslami Direniş Hareketi - Hamas

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir