• DOLAR 32.205
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2526.175
  • ...
Diyarbakırlı ana: Gerekirse bizler de çocuklarımızla oraya gidelim ve Kudüs için şehid olalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR, geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır tarihi İstasyon Meydanında düzenlediği Filistin'e destek mitingi yoğun katılımla gerçekleşti.

Filistin'e destek mitingine katılanlar başta ümmetin bir olması konusu olmak üzere Kudüs davasında İslam ülkelerinin tutumu, yöneticilerin sessizliği, yürütülmesi gereken yardım çalışmaları ve düzenlenen etkinliklerin direnişe olan katkısı gibi birçok alanda duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Emrullah Soyraz

Birliktelik vurgusu yapan Emrullah Soyraz, "Kudüs bugün öyle bir konuma gelmiş ki dünya Müslümanların topyekûn bir şekilde kalkıp israil karşısında bir güç oluşturmazsa Gazze halkı katledilecek maalesef. Katliamın olmaması için Müslümanların bir olmaları gerekir. Bugün birlik günüdür, sahiplenme günüdür. Bugün onlara destek vermek her Müslümana farz olmuştur. Bizler; malımızla, söylemlerimizle, eylemlerimizle onları sahiplenmemiz gerekir. Onlar nasıl ki birbirilerini sahipleniyorsa bizlerin daha fazla bir şekilde birbirimize destek çıkmamız gerekir." diye belirtti.

Elif Yılmaz

"İslam ülkeleri Filistin'in durumu karşısında sessiz kalmamalı"

Dilinden duasını eksik etmeyen Elif Yılmaz, "Onların güçleri varsa bizim de Rabbimiz vardır. Bugün Allah rızası için orada darda kalan kardeşlimiz için buraya geldik. Rabbimizden niyazımız 'Allah'ım sen o kafirlerin ayaklarını yerden kaldırma, orada ayakları donakalsın, onları kahr-u perişan et'." dedi.

Hacı İsa Katar

Filistin'in şu anki durumundan rahatsız olduğunu ve İslam ülkelerinin sessizliğinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Hacı İsa Katar, "İslam ülkeleri Filistin'in durumu karşısında sessiz kalmamalıydı. Amerika, Yahudiler için destek verdiğini açıklıyor ama İslam ülkeleri Müslümanlara destek vereceğini açıklayamıyor. Bizler Osmaniye'den buraya Filistin'e destek için geldik. Allah mücadele edenlerden de destek veren Müslümanlardan da razı olsun." ifadelerini kullandı.

Fatma Karahanlı

Filistin'i Müslümanların namusu olarak nitelendiren Fatma Karahanlı, "Filistin için buraya geldik. Kafirler onlara eziyet ediyor. Müslümanlar da onlara destek çıksın. Kafirler Müslümanların namusuna el uzatıyor, ayaklar altına alıyor. Herkes gücü nispetinde Filistin'e yardım etmelidir." şeklinde konuştu.

Mesude Şen

"Bu zulme göz yumarsak onlar bu zulmü yeryüzüne yayacak"

Kapıların açılması ve gerektiğinde çocuklarıyla beraber Kudüs'te şehid olmaya hazır olduğunu söyleyen Mesude Şen, şu ifadelere yer verdi:

"Allah israili kahr-u perişan etsin. Allah Filistin'e ve ehli imana zafer nasip etsin. Müslümanların uyanıp bir bütün olarak Filistin'e destek vermesini istiyoruz. Kapılar açılsın ve gerekirse bizlerde çocuklarımızla oraya gidelim ve Kudüs için şehid olalım. İçimiz yanıyor ve tek elimizden gelen onlara dua etmektir."

Doğan Kayra

Doğan Kayra ise, "Filistin'in durumu gözler önünde. Oradaki insanlara büyük bir zulüm yapılıyor. Allah bu zulmü kabul etmediği gibi bizlerin de bu Müslümanlara yardımcı olmamız, sesi olmamız gerekir. Bizler bu zulme göz yumarsak onlar bu zulmü yeryüzüne yayacaklar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir