• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Aksa Tufanı'na destek mitingine katılan çocuklar ve gençler:  Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve on binlerce kişinin katıldığı "Aksa Tufanı'na Destek" mitinginde sık sık "Kahrolsun israil" , HAMAS'a selam, Direnişe devam" sloganları atıldı. Mitinge katılan çocuklar ve gençler, işgal rejimine tepkilerini sert bir şekilde dile getirerek, yapılan zulme karşı haykırmak için geldiklerini belirttiler. 

 Mitinge yoğun katılım sağladıkları görülen gençler ve çocuklar, ellerinde bayrak, kimisi kefen temsili elbise giyerek, kimisi alınlarında bandajlarla büyük bir heyecan ve tekbirlerle, sloganlarla miting alanına akın etti.  

İLKHA'ya konuşan çocuklar ve gençler, duygularını şu şekilde paylaştı:  

"Orada kardeşlerimiz zulüm görüyor, biz de onların yanında olmak için buraya geldik" 

Ebazer Taha Adıyaman, "Orada kardeşlerimiz zulüm görüyor. Biz de onların yanında olmak için, onlara destek oluyoruz. İşte onlar için buradayız. Allah onların onları şehadetini kabul etsin. Orada bizim gibi kardeşlerimiz şehit oluyor, onlara zulmediliyor. Allah'tan onlara yardım diliyorum. Allah onlara rahmet eylesin." dedi  

"İsraile Fransa ve Amerika yardım ediyor, Filistin'e de Allah yardım ettiği için Filistin kazanacaktır" 

Hüseyin Mürteza Adıyaman, "Onlara israil saldırırken, biz burada onlara destek veriyoruz. Ve o israil Fransa yardımı olmasaydı, Amerika yardım etmeseydi Filistin, israili ezip geçerdi. Ama israile Fransa ve Amerika yardım ediyor. Filistin'e de Allah yardım ettiği için Filistin kazanacaktır. Bizler de buraya Filistin'e destek için geldik. Her zaman Filistin'in arkasındayız. HAMAS'a selam direnişe devam." diye konuştu.  

Hidanur Ulu, "Biz Filistin'e destek için geldik. Allah israil'i kahretsin" şeklinde tepkisini gösterdi.

Abdurrahman Ulu ,"Bu israilin yaptığını gerçekten kınıyorum. Yani israil kesinlikle bir örgüt gibi davranıyor. Biz de buna karşı çıkmak için burada toplandık. Çok güzel bir şey. Bunun için HÜDA PAR 'dan ve diğer emeği geçen tüm insanlardan Allah razı olsun." İfadelerini kullandı  

"Çocuklar katlediliyor, Allah onların hakkını bırakmayacaktır" 

İbrahim Halil Külçe, "Biz öncelikle Kudüs'e yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Dualarımızla yani yardımlarımızla maddi manevi olarak Kudüs'e yardım ediyoruz. Allah'ın izniyle Gazze'ye de Kudüs'e de desteğimiz olacaktır. Allah Gazze'yi kâfirlerin elinden çıkarsın. Allah kâfirlere lanet etsin. Allah Gazze'yi kâfirlerin başına yıksın. Çocuklar katlediliyor. Allah onların hakkını bırakmayacaktır. Buna inanıyorum ve çocuklar ahiret gününde o haklarını alacaklardır." dedi.  

Muhammed Sunyar, "Kudüs için canımızı feda edeceğiz ve onun için öleceğiz. Gideceğiz, orada da savaşacağız ve savaşı kazanacağız. HAMAS'a selam direnişe devam ." açıklamasını yaptı.

İhsan Deniz, "Mücahitlerimiz orada inşallah kazanır, biz de Kudüs'e gideceğiz. Kudüs'ü fethetmeye biz de inşallah gideceğiz." 

 Fatma Gülçer, "Buraya Mescid-i Aksa için geldik. İnşallah kurtarırız. İnşallah kazanırız. Mescid-i Aksa inşallah özgür kalır."  

"Bu program sayesinde israile psikolojik baskı yapıp onların yenilmesinde yardımcı oluruz inşallah" 

Seyyid Kutup İnal , "Filistin'deki kardeşlerimize destek amaçlı bu programı yaptığı için HÜDA PAR'lı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu program sayesinde israile psikolojik baskı yapıp onların yenilmesinde bir yardımcı oluruz inşallah. Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi vesellem) karşısında nasıl kâfirler duramadıysa, biz de Peygambere tabi olduğumuz için onların kaybedeceğini düşünüyorum. Hani hiçbir zaman zulüm İslam'ın karşısına çıkamaz." dedi  

"Bizim Kudüs aşkımızda, Selahaddin'in aşkı var" 

Yusuf Elbat, "Bugün beyaz kefenimizi giyip meydana geldik. Filistin'in yanındayız. Bizim Kudüs aşkımızda Selahaddin'in aşkı var. Kefenimizi giyip meydanlara geldik. Filistin'in yanındayız. Kahrolsun israil." diye duygularını belirtti.

Muhammed Ali Yaşar, "Bugün Kudüs'ü desteklemek için geliyoruz. İsrail'in Kudüs'e yaptığı zulümden dolayı. Kudüs'ü desteklemek amacıyla programa katılıyoruz. Bekle bizi israil. Allah'ın askerleri çoktur. İnşallah şehit oluruz." 

Said Hüseyin Uçar, "Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Her zaman onların yanında olacağız. Ta ki israilliler durana kadar. Ve biz mitinge geldik. Filistin'e destek olmak için. Kahrolsun israil!" ifadelerini kullandı.

"İnşallah Rabbim israilin yok oluşunu görmeyi bizlere nasip eder" 

Rıdvan Ceylan, "İçimiz yana yana meydana geliyoruz. Hani elimizden gelen, hani karıncaya diyorlar ya, senin taşıdığın suyla mı bu ateş sönecek? Hani gönül isterdi ki, bu bizim İslam devletlerinin başkanları sadece sınırı açsın, yine saraylarında otursunlar. Sadece bize sınırları açsaydı, hani biz gerekeni zaten yapardık Allah'ın izniyle. Fakat yapmadıkları gibi bize de engel oluyorlar. Biz de diyoruz ki elimizden bu geliyorsa, bugün budur. Yarın farklı şeyler gelse farklı şeyler yaparız. İnşallah Rabbim israilin yok oluşunu görmeyi bizlere nasip eder."  diyerek duygularını paylaştı.

Ubeydullah Alakuş, "Biz Osmaniye'den geldik buraya. Filistinli kardeşlerimize yapılan saldırı nedeniyle onları desteklemek için geldik. Kahrolsun israil!"  dedi.

Nurullah Budancı, " Aksa Tufanı için, Kudüs'e destek amacıyla buraya geldik. Tek amacımız israil zulmünü önlemek. Allah israili kahru perişan etsin. Biz Müslüman olarak kendi görevimizi burada yapıyoruz, onlar da orada yapsın. Dirensinler, israilin zulmüne karşı tepki göstersinler. Biz burada onlar orada her birimiz birlik olup destek vermemiz lazım." diye konuştu.  

 "Gün gerçekten birlik olma, beraber olma günü" 

Veysel Arslan ise şu şekilde konuşt: "Diyarbakır merkezden  geliyoruz? Diğer kardeşlerimizin de buraya geldiğini biliyoruz. Çevre ilçelerden, çevre illerden, Allah hepsinden razı olsun. Gün gerçekten birlik olma, beraber olma günü. Kardeşlerimize buradan desteklerimizi gönderiyoruz. Maddi manevi yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Allah inşallah hani beraberliğimizi iki cihanda da daim ettirsin. Herkese teşekkür ediyoruz. Gelen gelmeyen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Canımız ve kanımız feda olsun Aksa'ya." 

Muhammed Emir Bayındır, " Bence herkes HAMAS'a yardım etmelidir. HAMAS bizim dostumuz. Filistin'e yardım etmelidir. Kahrolsun israil!. HAMAS'a selam direnişe devam."  

Meryem Elif Maral, " Bence her zaman herkes Filistin'in yanında olacak. Kudüs'ü kaybetmeyeceğiz HAMAS'a selam direnişe devam." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir