• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
İran: ABD zaten dahil oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ- Kenani, ABD'nin müdahil olması halinde İran'ın da müdahil olup olmayacağı sorusuna "İran, ABD'nin İsrail ve Filistinliler arasındaki çatışmaya zaten askeri olarak dahil olduğunu düşünüyor" yanıtını verdi.

ABD medyasında yer alan "saldırıların devam etmesi durumunda İran müdahale edecek" iddialarına yönelik soru üzerine Kenani, "Biz bu tür açıklamaları (iddiaları) önemsemiyoruz. Gerçek şu ki, Filistin direniş güçlerinin, siyonistlerin süregelen insanlık suçlarına verdikleri karşılıktır. Bu tür uydurma projeler, ABD'nin sorgulamaksızın Gazze halkına saldıran siyonistlere verdiği desteği dünya kamuoyuna izah etme çabasından ibarettir." dedi.

Axios'a konuşan iki diplomatik kaynağa göre cumartesi günü Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ile görüştü. Wennesland'ın savaşın Orta Doğu'ya yayılmasını önlemek için Tahran'dan yardım istediği ifade edilmişti.

Kaynaklar, Emirabdullahiyan'ın gerilimin daha da tırmanmasını istemeseler de kırmızı çizgileri olduğunu söylediğini; işgalcilerin  askeri operasyonlarının devam etmesi durumunda İran'ın, "karşılık vermek zorunda kalacağını" bildirdiğini aktarmıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir