• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Sabırdan Üstün Rızık Yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Babasının şehadetiyle evin bütün yükü Hz. Ebû Sa’îd-i Hudrî’nin omuzlarına yüklendi. Evin geçimini sağlayacak kimse olmadığı için, ailesi bir hayli sıkıntıya düştü. Annesi ile birlikte, çok sabırlı olduklarından dertlerini, sıkıntılarını kimseye söylemezlerdi. Aç kaldıkları zaman karınlarına taş bağlayarak açlıklarını gidermeye çalışırlardı.

Bir gün annesi dayanamamış ve: “Evlâdım, Resulullah Efendimiz kendisine başvuranları hiç geri çevirmiyor, onlara yiyecek bir şey bulup veriyor. Sen de git, belki hakkımızda hayırlı olur” diyerek Ebû Sa’îd’i, Resulullah’a gönderdi. Ebû Sa’îd, Resulullah’ı Ashâbına nasihat verirken buldu. Oturup dinlemeye başladı. Bir ara Resulullah efendimiz (SAV) buyurdu ki;

“Kim Allah Teâlâ’dan başka her şeyden yüz çevirir ve her şeyi Allah Teâlâ’dan beklerse, Allah Teâlâ onu gani eyler, zengin kılar. Sabırdan üstün bir rızık yoktur. Eğer sabra razı değilseniz isteyiniz, vereyim.”

Bu mübarek sözleri işiten Hz. Ebû Sa’îd-i Hudri, Peygamber Efendimizden bir şey isteyemedi. Eve gelip durumu annesine olduğu gibi anlattı.

Ebû Sa’îd-i Hudrî’nin bu hareketinden sonra işleri yolunda gitti. Medine’nin en zenginlerinden oldular.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir