• DOLAR 32.364
  • EURO 34.585
  • ALTIN 2380.291
  • ...
Elazığ’da Filistin’e destek mitingi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal çetesine karşı birçok yerde olduğu gibi Elazığ’da da tepkiler devam ediyor.

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından bugün kentte miting düzenlendi. Mitinge ellerinde ki Filistin bayraklarıyla katılan vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek siyonistler aleyhine sloganlar attı.

Cumhuriyet meydanında saat 13.00’da başlayan programa siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Elâzığ Başkanı İbrahim Bahşi, STK'lar adına bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmada, Filistin’in meşru müdafa hakkını kimsenin terör eylemi şeklinde gösteremeyeceği belirtilerek İsrailli işgalcilerin yaptığı insanlık dışı açıklamalarına tepki gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

"Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur"

Siyonist çetenin yaptığı zulmün karşısında olduklarını ifade eden Bahşi, "Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur. Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek buradayız.  İsrail 1948’den bu yana 75 yıldır ara vermeden hem devlet hem de sivil milisler eliyle Filistinli Müslümanlara karşı sistematik şekilde soykırım uygulamaktadır. Kurulduğunda 9 bin kilometrekareyi işgal eden israil bugün 22 bin kilometre kareye ulaşmış olup sınırları belli değildir. İşgal devam etmektedir." dedi.

"İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş bir terör örgütüdür"

İsrail'in emperyalist devletler eliyle kurulmuş bir terör örgütü olduğunu kaydeden Bahşi, "İsrail bir devlet değildir. Emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. Irkçılığın, vahşetin ta kendisidir. Özetle israil kötülüklerin anasıdır. Kan üzerinde yükselmiş batı medeniyeti katil israille aynı saftadır. Ümmette ise birkaç cılız ses. Ey insanlık neredesin?" diye konuştu.

Program yapılan duayla son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir