• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Mardin STK Platformu Filistin'e destek için basın açıklaması düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze üzerine ölüm yağdırdığı bu zamanda Türkiye'deki öfkelerini basın açıklamalarıyla dile getiriyor. Türkiye'nin hemen yerinde olduğu gibi Mardin'de de kitlesel basın açıklaması düzenlendi. Mardin STK Platformu tarafından organize edilen basın açıklaması Mardin Şakir Nuhoğlu Camii önünde öğlen namazından sonra yapıldı.

Kalabalık bir kitleyle yapılan basın açıklamasını Mardin STK Platformu adına Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulselam Demir okudu.

"Soykırımcı siyonistler Filistin'de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız"

Basın açıklamasına zulmü lanetlemek üzere toplananları ifade eden Demir, "Bugün Türkiye çapında siyonist israilin yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında göstermek için alanlardayız. Aynı anda Ankara'da büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye'den sesleniyor. 'Zulmün olduğu yerde demokratiklik namussuzluktur.' diyerek siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlığı onurunu haykırmak için buradayız. Dünyanın tüm iyi insanlarına "zulmün dağılması insanlığı kuşatıyor" uyarısında bulunmak için buradayız. Aziz sahiplerim, sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azladığı zamandayız. Soykırımcı siyonistler Filistin'de katliam yaparken susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin'de mazlumların kanı üzerine kurulu bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, israil bir devlet değildir. israil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve ardından gelen bir terör örgütüdür. israil, bütün dünyaya olumsuz yayan, soykırımcı bir organizasyondur." dedi.

"Sözde sağlık bakanı, 'Hastanelere bakım Filistinlileri tedavi olmayacak.' diyor"

Demir'in açıklamasının devamında, "İşte, Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, Bugün, bütün dünyanın onurunu çalışıyor o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin'de can pazarı kuruldu. Gazze'de çocuklar ölüyor! Gazze'de kadınlar ölüyor! Gazze'de ihtiyarlar ölüyor! Gazze'de insanlık ölüyor! Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta. Ey insanlık neredesin? Bizler, Filistin'de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya geldiklerini daha iyi anlarsınız. israil savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında 'onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz.' diyor. Netanyahu kötülüğün görüntüsü Gazze'yi dümdüz ediyor. diyor. Sözde sağlık bakanı, 'Hastanelere bakım Filistinlileri tedavi olmayacak.' diyor. Hatta 'Hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir.' diyerek kutsal bir mesleki terör aracına dönüştürülüyor. Sözde cumhurbaşkanları, 'Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak.' derken, sözde bir milletvekili, 'Nükleer silah kullanmalıyız.' diyebiliyordu." şeklinde konuştu.

"Kendi de bir katliam üzerine kurulmuş ABD ve İngiltere de bu kanlı rejimin desteklenmesi için uçak gemileri gönderiliyor"

İşgalci siyonistlerin hukuk tanınmadığını ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Mahlukatta bir denge vardır. Ancak bu kandan, irinden oluşmuş örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Bakın, insanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları ne diyor, 'Askerler her şeyi yapabilir. yaptıkları için sorumlu değiller, yargılanmayacaklar.' ABD'li bir senatör ise 'Bu bir din savaşı. Her yeri bombalamalıyız.' diyerek kırılmaya karşı dini bir sıcaklık tutmuyor. Gerçekler bunlar aziz öğrencilerim. israile giden ABD Dışişleri Bakanı, 'Ben buraya ABD dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim.' Bu din savaşı sözüne de destek veriliyor. Ve kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş. ABD ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor. Fransa, Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden de soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe. kendisi de soykırımlar üzerine Fransa'da yerleşik bazı ülkelerde Filistin'i destekleyen eylemler bile yasaklandı. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku? Kim tanır insanı, insanlığı. Evet, onun için sözün bittiği yerdeyiz, çağırıyoruz. Onun için dünyadaki iyi insanlara çağrıda bulunuyoruz.

"Bu Acıma bütün dünyayı saracak"

Demir ayrıca, "O uçak gemilerinin bölgesel olarak sadece israile destek vermek için gelmediğini, hepimiz çok iyi yerlerde bulunduğunu. Bütün hesaplar israilin bölgesel planları ve güvenliği için. Güvenlik güçlerimizin Suriye'deki normal operasyonlarından rahatsız oldukları da bundan sonra. Emperyalistlere güçlü bir şekilde birdenbire çizerek. ifade etmek isterim ki; 'Daha çok rahatsız ederseniz!' Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse kimseyi kuma gömmesin. Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız henüzmiş beşseksen yıldır katliam yapıyor Filistin yarışmaları. Bu gerçekten kaçabilir mi? Katil belli iken kimse gücün hakkını verip maktülü taşlamanın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Bizim belli: Biz postalarıyla adaleti ezenlerin değil. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Biz, Filistin'in haklı davasının yanındayız. Çünkü biz, inseniz. Ve insanlığı, adaleti kaldıracak. Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız. Onun için bir kere daha haykırıyoruz: israil soykırımcı bir terör örgütüdür. israil, -kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak. Kahrolsun israil. Kahrolsun israili emperyalizmi teşvik ediyor. Yaşasın adalet. İnsanlığı yaşasın. Yaşasın özgür Filistin."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir