• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AHEF toplantısı Konya'da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Anemon otelde yapılan AHEF (Aile Hekimleri Derneği Federasyonu) toplantısında konuşan AHEF Başkanı. Dr Murat Girginer aile hekimliğindeki güncel gelişmeler ve AHEF' in rolünü anlattı.

Nöroodak toplantısı Konya Anemon otelde yapıldı. Program 10.00 da KONAHDER(Konya Aile hekimleri Derneği) Başkanı. Dr Mustafa Kalaycı'nın açılış konuşması ile başladı. Ardından program koordinatörü Dr Halil Aktaş programı takdim etti.
AHEF Başkanı. Dr Murat Girginer aile hekimliğindeki güncel gelişmeler ve AHEF' in rolünü anlattı

Dr. Murat Girginer, AHEF'i aile hekimlerini temsil eden bir STK olarak üzerine düşeni yurt içinde ve yurt dışında yapmaya çalıştığını, eğitim toplantıları, sempozyum, paneller ve basın toplantıları tertip ettiğini, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun (THSK) uygulamalarına, kurulan iletişimle, il dernekleri ile görüş alışverişinde bulunularak müdahil olmaya çalıştığını anlattı.

Girginer, son dönemde nöbet uygulamasında ve ücret yönetmeliğinde il dernekleri ile görüşmeler yaparak bunun THSK a ve bizzat Sağlık Bakanı'na aktarıldığını söyledi. Son olarak yeni ücret yönetmeliği taslağının il dernekleri ile paylaşılarak, görüş ve düşüncelerinin hazırlanmasını talep edip Ankara'da il dernek temsilcileri ile bunların toparlanıp, düzenlenerek önümüzdeki hafta THSK'a sahanın yönetmelik değişikliği konusundaki görüşleri olarak iletileceğini bildirdi.

Daha sonra Konya aile hekimlerinin güncel sorunlarla ilgili düşünceleri alındı.

Prof Dr Haşmet Hanağası'nın Demans nedir, ayırıcı tanısı nasıl yapılır, tanı koymaya yardımcı testler konulu sunumu ve Prof Dr Önder Akyürekli'nin Vertigolu hastaya yaklaşım ve tedavisi sunumu ile toplantı sona erdi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir