• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Beyazıt'tan on binler "Aksa Tufanı"na selam durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cuma namazı sonrasında Beyazıt Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, ellerinde taşıdıkları Filistin ve tevhit bayrakları ile işgalci rejim aleyhine, Kudüs, Gazze, Filistin ve HAMAS lehine sık sık sloganlar atıp tekbir getirdi.

Birçok STK tarafından desteklenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gösteride konuşan Özgür Der genel Başkanı Rıdvan Kaya, günlerdir Gazze'de işlenen vahşeti, insanlık suçunu lanetlemek ve "Aksa Tufanı" ile iftihar ettiklerini vurgulamak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Mücahitler asla siyonistlere teslim olmayacak"

Kaya, "7 Ekim'den önce Filistin işgal altında değil miydi? Mescid-i aksa her gün siyonistlerin necis çizmeleriyle kirletilmiyor muydu? Bütün Filistin toprakları paramparça edilmemiş miydi? Ya Gazze bir açık hava hapishanesi değil miydi? Peki, müminlerden, ümmetten, Filistin halkından, mücahitlerden ve Hamas'tan ne isteniyor? Bu zulme boyun eğmelerini mi? Hayır, bu ümmet asla zulme boyun eğmeyecek. Mücahitler asla siyonistlere teslim olmayacak. Şunun altını bir kez daha çizelim! Siyonist devlet ile barışçıl çözüm abes ile iştigaldir. Bu katiller ancak mücahitlerin direnişiyle dize getirilebilir. Dolayısıyla siyonistler ile barışçıl çözümden bahsedenler eğer hain değillerse ahmaktırlar. Şunu bir kez daha ilan ediyoruz! Siyonistlerle anlaşmak sizin dilinizde barış anlamına geliyorsa bunu asla kabul etmiyoruz. Siyonistlere direnmek terör değil cihattır, izzettir, onurdur." dedi.

Filistinli direnişçilerin asla teslim olmayacağını, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürleştirene kadar mücadeleye devam edeceğini belirten İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılınacak günlerin yaklaştığını söyledi.

"Buradan tüm koltuk sahiplerine sesleniyorum! Birlik ve beraberliğinizi ortaya koyun"

Yıldırım, "Amerika ve İngiltere, israilin yenildiğini gördüğü için bölgeye geliyor. Gayri meşru çocuğunu korumaya geliyor. Asıl siyonist devlet Amerika'dır. İsrail onun karakoludur. Onun için Amerika'ya karşı tüm sokakları 'Kahrolsun Amerika' sözleriyle hareketlendirin. Büyük şeytana karşı tüm İslam âlemi birleşecek. Gücü olanlar nerede? Bir avuç Müslüman direniş gösteriyor, Kudüs'e doğru gidiyor. İslam âlemi siz neredesiniz? Koltuklarınız tatlı mı geliyor? Saraylarınız çekici mi geliyor? Nefesleriniz sayılı, bunu bilesiniz. Buradan tüm koltuk sahiplerine sesleniyorum! Birlik ve beraberliğinizi ortaya koyun. İslam İşbirliği Teşkilatı! Niçin Mısır'da toplanmıyorsun? Hani sen Mescid-i aksa yakıldığı için kurulmuştun? Neden şu anda yanan Mescid-i Aksa ve Kudüs için toplanmıyorsun?" diye konuştu.

"Bazı kendini bilmez tipler Müslümanlara akıl öğretmeye çalışıyor"

Müslümanlardan yana olduklarını belirtmek için Beyazıt Meydanı'na geldiklerini söyleyen İnsan ve Medeniyet Hareketi Kurucu Başkanı Mehmet Güney, "Bazı siyasiler, kendini bilmez tipler, Müslümanlara akıl öğretmeye çalışıyor. Canını ortaya koymuş Filistinli kardeşlerimizin samimiyetini test etmeye çalışıyor. Kulağa kar suyu kaçırmaya gerek yok. Biz saflarımızı Müslümanlardan yana tutmak istiyoruz. Onun karşısında olan kâfirlere, özellikle siyonist rejimin arkasındaki Amerika'ya lanet okuyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen program, Siyer Vakfı Onursal Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir