• DOLAR 32.207
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2510.767
  • ...
Siyasi partilerden Gazze'ye ambulans desteği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mecliste gündem dışı bölümde konuşan Göksu, Filistin'de yaşanan son gelişmelere değindi.

İnsanlık tarihinin vicdanı İstanbul'un, adalet rehberinde istikamet tayin eden şehirlerden olduğunu ifade eden Göksu, kentin her daim mazlumların yarasını sarmak için hareket ettiğini kaydetti.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YARASINI SARMAK İÇİN BİR KARAR ALDIK"
Göksu, İstanbulluların emanetini üstlenmiş meclis üyeleri olarak yaşananlara karşı harekete geçtiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Dünya Filistin ve Gazze, Filistin'le beraber İsrail'de yaşananlara kilitlenmiş durumda. Burası İstanbul. İstanbul geriye dönüp bakıldığında insanlık tarihinin vicdanıdır. İstanbul insanlık tarihinin adalet merkezidir. İstanbul yeryüzündeki insanlığın adalet rehberinde en önemli istikamet tayin eden şehirlerden bir tanesidir. İstanbul insanlık tarihindeki istikametini çizen ve İstanbul yeryüzünde hangi bir mazlum varsa o mazlumun yarasını sarmak için bütün gücünü ortaya koyan nadide bir kenttir. Bu şehrin meclis üyeleri olarak, bu şehrin meclis üyesi olarak emanetini üstlenmiş insanlar olarak biz AK Parti, MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri olarak, insanlık dramının yaşandığı Gazze’deki kardeşlerimize katkı olması için bir ambulansla kardeşlerimizin yarasını sarmak için ortak karar aldık. Ambulansımız inşallah oradaki kardeşlerimizin yarasını saracak. Biz de devletimizin ilgili birimleriyle gerekli istişareleri yaparak ilgili yerlere ulaştıracağız. İYİ Partili, MHP'li ve AK Partili meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

SADECE CHP GRUBU DESTEK VERMEDİ
Gazze'ye ambulans göndermek için meclis üyelerinin aralarında topladığı yardım kampanyasına CHP grubu dahil olmadı. İBB Meclisi'nde grubu bulunan AK Parti, MHP, İYİ Parti meclis üyelerinin katkı sağladığı ambulans yardımına CHP grubunun katkı göstermemesi ise manidar bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir