• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Akçakale'de çok amaçlı solon sayısı 60'a yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Akçakale Cevher köyünde yapımı biten çok amaçlı salon (taziye) evi düzenlene törenle açılışı yapıldı. Açılışa Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ilçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, köylere hizmet götürme birlik müdürü İbrahim Guda ve köy sakinleri katıldı.

 

Çok amaçlı salon açılışında Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan yaptığı konuşmada, "İlçemize bağlı köylerde yapılan bütün taziye evlerine yardımlarımız oldu. Komşu ilçe Harran'a bağlı bazı köylere dahi yardımlarımız oldu halkın kullanımına açık olan bu güzel çalışmalara bütçemiz dahilinde yardımlarımız devam edecektir" dedi.

 

Kaymakam Fırat ise, belediyenin de desteğiyle 60'a yakın çok amaçlı salon yaptıklarını ifade ederek, "Bu çok amaçlı salonları kadınlarımız başta olmak üzere köy sakinleri; taziye, düğün ve sünnet şölenlerinde ve gerektiği yerde eğitim yeri gerektiği yerde ibadet yeri olarak kullanılıyor. Amacımız ilçemize bağlı bütün köylerde bu tür çalışmaları yaygın hale getirmektir" diye konuştu.
Daha sonra kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve ilçe müftüsü Hüseyin Ortaç'a taziye evi ve köy camisine yaptıkları katkılardan dolayı plaket verildi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir