• DOLAR 32.792
  • EURO 35.206
  • ALTIN 2452.225
  • ...
Hamas'tan Biden'a yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi;

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, ABD Başkanı Biden'in Gazze Şeridi’nde ve işgal altındaki diğer Filistin topraklarında yaşayan Mazlum Filistin halkına yönelik siyonist düşmanlığı körükleyen, bölgedeki gerilimi tırmandıran kışkırtıcı açıklamalarını şiddetle redediyoruz.

Bu açıklamaları mazlum halkımızın kanını dökerek oluşturulan Siyonist Terör Devletinin işlemiş olduğu insan hakları ihlalleriyle terör eylemlerini meşrulaştıran ve destekleyen açıklamalar olarak kabul ediyoruz. Biden'in açıklamalarında Siyonist Terör Devletinin dünyanın gözü önünde canice işlemiş olduğu soykırım ve katliamları görmezden gelmesini de ayrıca kınıyoruz.

Başkanı Biden'ın konuşması, Orta Doğu'nun şimdiye kadar gördüğü en iğrenç, ırkçı ve nefret dolu işgali masumlaştıran ve meşrulaştıran ön yargısıyla bariz siyasi ve hukuki yanılgılar içermektedir.

Başkan Biden bu açıklamalarıyla sıkı sıkıya bağlı olduklarını iddia ettikleri insan hakları ve uluslararası kanunları hiçe sayarak zavallı yaşlılara, kadın ve çocuk masum sivillere yönelik yeni katliamlara zemin oluşturarak Gazze Şeridinde yaşayan iki milyondan fazla Filistin'liyi topluca cezalandırmaktadır.

Hamas İslami Direniş Hareketi, Siyonist Terör Devleti tarafından toprakları işgal, hakları gasp edilmiş mazlum halkımızın haklarını geri almak, işgal edilmiş vatan toprağının her bir karışını siyonist işgalcilerden kurtarmak için halkıyla omuz omuza kurtuluş savaşı mücadelesi veren bir direniş harekettir.

Aksa'nın Tufanı Operasyonu bu kurtuluş mücadelesinin bir aşaması olarak, Mübarek Mescidi Aksa'mız için, işgal zindanlarında ki esirlerimiz, muhasara altındaki mazlum halkımız için, ambargoyu kaldırmak, siyonist işgali bitirmek amacıyla başlatılmış bir operasyondur.

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, ABD yönetimini ön yargılı ve tarafgir tutumunu gözden geçirerek siyonist işgalcilere dönük pozitif ayrımcılık içeren çifte standart politikalarını terk etmeye çağırıyoruz.

Mazlum Halkımızın gaspedilmiş haklarını ve işgal altındaki her karış vatan toprağını geri alıp başkenti Kudüs olan Özgür Filistin Devleti kurulana kadar haklı mücadelemize devam edeceğimizi, başta Mescid- Aksa'mız olmak üzere, Müslüman ve Hristiyan tüm halkımıza ve mukaddes değerlerine yönelik her türlü saldırı karşısında nefsi müdafaa hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı ilan ediyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir