• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Aksa Tufanı" ile ilgili yapılan haberlerde nelere dikkat edilmeli?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 gündür devam eden "Aksa Tufanı" ile ilgili yapılan algı operasyonları, yanlış haberler ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Ajans Filistin Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Yazıcılar, kaynağı belli olmayan yayın organlarının servis ettiği haberlere itibar edilmemesi gerektiğini, sadece kaynağı belli olan, Müslümanlara ait olan haber sitelerinden gelen haberlere itibar edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Filistin 4 günde topraklarını 2 katına çıkardı"

Yazıcılar, "Hep beraber 7 Ekim sabahı yeni bir dünyaya uyandık. Kassam lideri Muhammed Dayf, bir açıklamasıyla 'Aksa Tufanı' harekâtının başladığını öğrendik. Aksa Tufanı, yüzyıllardır süren bir zulmün son bulması ve Kudüs'te, Mescidi Aksa'ya sahip çıkmak için Gazzeli Müslümanların ilk defa işgalci israilin gasp ettiği topraklara girildiği bir saldırı gördük. Gazze'deki halk ayaklandı ve sınırlara yürüyerek buldozerlerle sınırları kaldırdı. Binden fazla Kassam askeri, işgalcilere ait birçok noktayı vurdu, topraklarını 2 misline çıkardı."

"Hamas, uzun süredir planladığı, merhale merhale işlediği bir planı devreye soktu"

Son 15 günde basın mensupları olarak hep Mescidi Aksa'ya baskın yapan işgalci Yahudiler, Mescidi Aksa'nın mübarek topraklarını çiğnediler diye haberler yaptık" diyen Yazıcılar, "Gerçekten de 5 günde 5 bin 800'den fazla Yahudi yerleşimci Mescidi Aksa'ya girdi. Bunlar ziyaret diyorlar ama bizim bildiğimiz ziyaret bu değildir, bu bir baskındır. İşte Mescidi Aksa'da bunlar yaşanıyordu. Bunların üzerine Hamas, uzun süredir planladığı, merhale merhale işlediği bir planı devreye soktu. Havadan, karadan, denizden işgalci israilin askeri noktalarına birçok baskın yapıldığını gördük. Bu baskınların görüntüleri tek tek haber merkezlerimize düştü. İşgalci israile ait askerlerin nasıl kaçıştığını gördük. Bunların birçoğu maalesef medyamızda yer almadı. Çünkü bazın üzerinde gerçekten büyük bir baskı var. Bugün sabah Gazze'de 5 basın mensubu şehit edildi." şeklinde konuştu.

Batı medyası, 'Kassam Ordusu sivillere saldırdı' diye algı oluşturuyor"

Birçok haber sitesinde festivalin basıldığı, israilli kadınlara tecavüz edildiği şeklinde haberlerin servis edildiğini ve ülkemizde buna inanıp dillendiren gazetecilerin olduğunu belirten Yazıcılar, "Maalesef böyle bir şeyin olmuş olma ihtimalinin dahi olmadığını, Kassam Tugaylarının orada yaptıklarını orijinal videolarda gördük. İsrailli yerleşimciler, Kassam Tugayları evimize geldi ve çocukları görünce 'biz kadın ve çocuklara dokunmayız' dediğini gördük. Hatta Gazze'de birçok duvarda 'Kassam ordusu çocuklara dokunmaz' yazıları gördük. Buna rağmen dünyada bir algı çalışması oluşturarak özellikle batı medyası diyor ki, 'bunlar geldiler, bize saldırdılar' diyor. Hâlbuki son yüz yıldır israillilerin Filistinlilere nasıl işkence ettiğini, nasıl katlettiğini ve sokaklarda insanlara saldırdıklarının haberlerini görüyoruz. Sanki bunlar hiç olmamış gibi Kassam Tugaylarının sivillere saldırdığını söylüyorlar. Bu doğru değil." diye konuştu.

"Ellerindeki silahlarla gördükleri her Müslümanı katletmekten çekinmeyenler karşılarında Hamas'ı görünce 'eyvah sivil' diyorlar"

İşgalcilerin yüzde 90'ının silahlı olduğunu, geri kalanların da silahlandırılması için çalışma yapıldığını hatırlatan Yazıcılar, "Öncelikle sivil kavramını irdelememiz gerekiyor. Şu anda işgalci israil toprakları içerisinde yaşayan, sivil olduğu iddia edilen halkın yüzde 90'ı silahlı. Hatta işgalcilerin şu anki Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir, 'geri kalan yüzde 10'un da silahlanması için her türlü çalışmayı yapacağız, tüm halkımız silahlanmalı' diyor. Tamamıyla silahlı olan ve gördüğü her Müslümana karşı silahını kullanmaktan hiç çekinmeyen bu insanlar baskın yediklerinde, Hamas karşılarına dikildiğinde 'eyvah sivil' diyorlar. Hayır, oradakiler sivil değil! Oradakilerin tamamının ellerinde silah olan ve Filistinlileri katletmeye hazır bir topluluktu. Kassam da askeri bir operasyon ile bunların üzerine gitti ve şu anda güzel bir zafer elde etti." ifadelerini kullandı.

"Güvenilir kaynaklardan gelen haberlere itibar edilmeli"

İnsanların haber kaynaklarını inceleyerek güvenilir kaynaklardan gelen haberlere itibar etmesi gerektiğini hatırlatan Yazıcılar, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Dünyada sağlam yayın yapan haber kaynakları belli. Haberin kaynağının Kudüs'ten, Filistin'den gelmiş olması ve bir Müslüman yayın organından gelmiş olması gerekir. Ajans Filistin olarak bu bölgede 9 muhabirle çalışıyoruz. Muhabirlerimiz anlık olarak haber gönderiyorlar. İnsanlar orada yaşananları öğrensin diye gelen haberleri anlık olarak Türkiye'de yaymak için uğraşıyoruz. Bunun yanında işgalci israilin bilinçleri karartmak için birçok haber sitesinde yalan haberler servis ettiğini görüyoruz. Basın mensuplarının verdiği haberlerin kaynağı çok iyi araştırılmalı. Bizler bugün batı medyasından gelen haberlere aldanmamalıyız. Öncelikle karşımızdaki muhatabımız Hamas, Kassam. Filistinli, İslami duyarlılığa sahip, İslami kimliği ile yaşayan insanlar. Bunların yapıp yapamayacaklarının bir çizgisi var. Bu mücahitlerin İslami kaidelere uymayan şeyleri yapmayacağını bilmemiz ve haberleri okurken buna göre hareket etmemiz gerekiyor." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir