• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Siirt'te gençlerin hadis bilgisini artıran etkinlikte ödüller dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Mabedin Gölgesinde Bir Nesil" temasıyla düzenlenen kampanyanın final programında, katılımcılara hediyeler takdim edildi.

Üç ay süren kampanyaya 8-16 yaş aralığından 120 öğrenci katıldı. En yüksek puanı alan 3 kişiye laptop bilgisayar, 15 kişiye bisiklet, 5 kişiye tablet olmak üzere ödüller verildi. Ayrıca, sınava katılan tüm öğrencilere 500 TL hediye dağıtıldı.

Ödül töreninde konuşan Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, hadis yarışmasına katılan öğrencilere, programı icra eden Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü'ne ve sponsor firmaya teşekkür etti.

Müftü Pinal, "Rasulullah şöyle buyurur: 'Benden duyduğu bir sözü ezberleyip onu eksiksiz bir şekilde bir başkasına aktaran kimsenin Allah yüzünü ağartsın, yüzünü aydınlatsın.' Sizler bu hadisleri ezberleyerek Hz. Peygamber'in duasına mazhar oldunuz. Cenabı Hakk, yüzünüzü her zaman ak ve aydınlık eylesin, ahirette sizleri mahçup etmesin inşallah. Ömrünüzün bu genç yaşlarında Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Efendimizin hadislerini okudunuz, ezberlediniz. Allah'ın kitabını zaten hep okuyorsunuz, ezberliyorsunuz. İnşallah, hem Allah'a hem de Allah’ın Rasulüne itaat eden gençler olarak yetişiyorsunuz, geleceğe umutla baktığımız genç yavrularımız. Cenab-ı Hakk, yolunuzu açık eylesin, sizi her daim muhafaza eylesin." dedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir