• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Aksa Tufanı'yla ilgili konuşan kadınlar: Mescid-i Aksa'da kutsallarımız ihlal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının siyonist işgal rejimine karşı başlattığı Aksa Tufanı'na destekler sürüyor.

İLKHA'ya konuşan kadınlar, Kudüs davasını sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek Aksa Tufanı'nı sonuna kadar desteklediklerini ifade ettiler.

Kadınlar, Filistin'deki mücahitlerin ayağa kalkmasının sebebi Mescid-i Aksa'daki ihlaller nedeniyle olduğunu söyledi.

"Kudüs Müslümanların davasıdır"

Fatimi İbrahim

Aksa Tufanı ile ilgili konuşan Filistinli Fatimi İbrahim, "Kudüs Müslümanların, İslam aleminin ve Arap aleminin davasıdır. Mescid-i Aksa ilk kıblemiz ve üçüncü haremimizden biridir. Hem Kur'an'da hem de hadislerde bahsediliyor. Filistin'deki mücahitlerin ayağa kalkmasının sebebi Mescid-i Aksa'daki ihlaller nedeniyleydi. Mescid-i Aksa bütün Müslümanları, Türkleri ve Arapları bekliyor. Mescid-i Aksa, Gazze'deki mücahitlere sesleniyor. Şu an Gazze'deki durum kalbimi mutmain ediyor. Filistinli Müslümanlar olarak temennimiz Mescid-i Aksa ve Gazze'nin muzaffer olması için dua edilmesidir. Aksa Tufanı, Mescid-i Aksa'nın kutsallığının ihlal edilmesi, tutukluların haklarının ihlal edilmesi, kadınların özgürleştirilmesi ve Mescid-i Aksa'da görev yapan bayanlara yönelik ihlaller nedeniyle başladı. Mescid-i Aksa'da kadınlarımızın hürmetleri ihlal edildi." dedi.

Suveyd Abdullah

Suveyd Abdullah ise "Kalbimiz Filistinli kardeşlerimizle beraberdir. Bu israile yapılanlar azdır, daha fazlasını hak ediyor. Rabbim Suriyelileri ve Filistinlileri münteşir eylesin. Rabbim onların yardımcısı olsun." dedi.

"Zulüm ebedi olamaz"

Çiğdem Bakırcı

Aksa Tufanı'nı desteklediğini aktaran Çiğdem Bakırcı, "Geç kalınmış bir adım olduğunu, mazlum Filistin halkının daha fazla sömürülemeyeceğini ve başlatılan bu tufanı da desteklediğimizi belirtmek isterim. Zulüm ebedi olamaz. Kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Rabbim ayette 'Allah nurunu tamamlayacaktır' diyor. İnşallah bahsi geçen ayetin tecellisini bu dönemde yaşarız." ifadelerini kullandı.

"Kudüs bizim ömrümüzün sonuna kadar davamızdır"

Hatice Zeynep Rufaioğlu

Müslümanların Kudüs'e yardım etmesi gerektiğini söyleyen Hatice Zeynep Rufaioğlu, "Kudüs, ömrümüzün sonuna kadar davamızdır. Büyüğümüzde de bu dava için savaşacağız. Peygamber Efendimiz Mescid-i Aksa'da miraca yükselmiştir. Kudüs'ü Allah bize vermiştir. Müslümanların bu konuda Filistinli kardeşlerimize yardım etmesi ve birlikte savaşması gerekir. Savaşamayanların buradan onlara dua etmesi gerekir." dedi.

"Onlarla savaşacağız"

Hazal Su Muştu

Siyonistlerin saldırılarına dur denilmesi gerektiğini ifade eden Hazal Su Muştu, "israilin artık Müslümanlardan uzak durmasını istiyorum. Barışın olmasını istiyorum. Müslümanlardan çok fazla kişi şehid oldu. Artık buna dur denilmeli. Onlar bizimle savaşmaya devam ederse biz de savaşacağız. Geri çekilene kadar onlarla savaşacağız." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir